Βαλιώτης: «κ. Δούκα, ως εδώ και μη παρέκει»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Δήμο Σπάρτης. Μετά την παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης εξαιτίας των όσων συζητήθηκαν κατά την επίσκεψή του στη Σπάρτη με τον Δήμαρχο Πέτρο Δούκα και τη διαγραφή του πρώην υφυπουργού Οικονομικών από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, η παράταξη του Βαγγέλη Βαλιώτη ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό να κατατεθούν οι απόψεις των δημοτικών συμβούλων που πλαισιώνουν τον κ. Δούκα.

Αναφέρει ο κ. Βαλιώτης:
«Για μια ακόμη φορά ο κ.Δούκας φρόντισε με νέο του ολίσθημα, ο Δήμος μας να γίνει πανελληνίως αρνητικά γνωστός!
Δεν φτάνουν οι προεκλογικές αεριτζίδικες φωτοβολίδες που ακόμη εκστομίζονται στην περιρρέουσα δημοτική ατμόσφαιρα, δεν φτάνουν οι υβριστικές του τοποθετήσεις κυρίως στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά νέα αφορμή στάθηκε η επίσκεψη στον νομό μας του τ.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Λιβανού στις 2 Φεβρουαρίου 2022, η οποία  τελικά κόστισε και την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα.

Αντί ο κ. Δούκας να εστιάσει στην επίλυση των προβλημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων, στις αποζημιώσεις τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, στις υπέρογκες αυξήσεις των γεωργικών εφοδίων-ρεύματος-καυσίμων κλπ, στα θέματα που έχουν συζητηθεί αρκετές φορές στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, αντί να διεκδικήσει έργα υποδομών, και αντί να μεταφέρει τις ανάγκες των παραγωγών στον τ. Υπουργό, αρκέστηκε με το γνωστό του θράσος και την ανατριχιαστική του άνεση, να καυχιέται στην περιγραφή του τρόπου που αντιμετώπισε σαν πρ. Υπουργός Οικονομικών  τους πολίτες του Νομού Ηλείας στις πυρκαγιές του 2007, μάλιστα τονίζοντας ότι μοίρασε με τις τσάντες τα χρήματα εξαγοράζοντας την ψήφο τους, σε έναν τόπο που θρήνησε δεκάδες νεκρούς από τις φονικές πυρκαγιές.
Για τον κ.Δούκα φαίνεται ότι οι ζωές των ανθρώπων είναι αριθμοί που εξαγοράζονται .
 κ. Δούκα, η ιστορία της Σπάρτης και οι δημότες του Δήμου μας, δεν αντέχουν και δεν ανέχονται άλλο αυτές σας τις θεσμικές εκτροπές και τις πρωτόγνωρες προσβολές για τον τόπο μας.
Δεν μας αξίζουν, δεν μας τιμούν και απέχουν από την αξιοπρέπεια, το ήθος και την παράδοση των Σπαρτιατών απέναντι στους κατοίκους της Ηλείας.

Καλούμε όλα τα μέλη της παράταξης «Δούκα» αλλά και όσους συμμετείχαν στην συνάντηση, να αφήσουν τα χαμόγελα και τα χειροκροτήματα στις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Δούκα, και να τοποθετηθούν δημόσια για το νέο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα του που ευτελίζει εκ νέου τον Δήμο μας.
Καλούμε να σταθούν επάξια στον ρόλο που τους έταξαν οι συνδημότες μας.

Άμεσα καλούμε έκτακτη και κατ΄επείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σπάρτης, προκειμένου να εκφράσει την θέση του για το μείζον θέμα , να ζητηθεί έμπρακτη συγνώμη από τους κατοίκους της Ηλείας, να καταδικάσει την πρωτόγνωρη εκτροπή, θεωρώντας επιβεβλημένη και μονόδρομη στάση πλέον την παραίτηση του κ.Δούκα!
Αρκετά…».

Πηγή: lakonikos.gr