Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, 01:29

ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 αποχαιρετούν τη Μαριανίνα Κριεζή

«Πόσο λυπηρό είναι να αποχαιρετά κανείς τη Μαριανίνα Κριεζή, αυτή την ευαίσθητη και ταλαντούχα στιχουργό, αυτό το διαχρονικό κορίτσι με τον ανατρεπτικό λόγο στον στίχο της» αναφέρει η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια της Μαριανίνας Κριεζή .

«Η Μαριανίνα Κριεζή είναι αυτή που πήγε ένα βήμα παραπέρα το παιδικό τραγούδι στην θρυλική Λιλιπούπολη, δημιουργώντας ευρηματικές ευφάνταστες εικόνες, καλώντας τα παιδιά να εμπνευσθούν από μια ”Μπόσσα Νόβα Του Ζαχαροπλαστείου”, από το ”Χορό Των Μπιζελιών”, από ένα ”Τσιφτετέλι Της Γρίπης”. Τι μεγάλη διαχρονικότητα έχουν αυτά τα τραγούδια και τι διευρυμένο ακροατήριο διαφορετικών ηλικιών. Ένα τρυφερό σημείο αναφοράς πολλών γενιών.

Η συνεργασία της με τη Λένα Πλάτωνος, λίγο αργότερα στην αρχή της δεκαετίας του ’80, σ’ έναν δίσκο πολύ μπροστά από την εποχή του, το Σαμποτάζ, έναν δίσκο πρωτοπορία στον ηλεκτρονικό ήχο, ξάφνιασε τα ακούσματα της νεότητας μας με τραγούδια όπως η “Πτήση 201” ή το “Κοπερτί”.

Συναντήθηκε και με άλλους σπουδαίους συνθέτες και ερμηνευτές, όμως ακόμα και αν είχε μόνο αυτούς τους δύο δίσκους- σταθμούς στην καριέρα της, θα είχε σίγουρα αφήσει το ίχνος της στην ιστορία της ελληνικής δισκογραφίας. Ένα αντίο Μαριανίνα με έναν δικό σου στίχο: ”Που πάει ο καιρός που φεύγει;’» αναφέρει η κ. Αναγνωστοπούλου στη δήλωσή της .

«Η «Λιλιπούπολη» έχασε την πένα που τη ζωντάνεψε. Η χώρα έχασε μια εμβληματική στιχουργό, που σημάδεψε και ομόρφυνε το μουσικό μας ουρανό, στα άστρα του οποίου λάμπει από σήμερα» αναφέρει το ΜέΡΑ25. «Από το ΜέΡΑ25, αντίο και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη Μαριανίνα Κριεζή».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, 01:30

Το διαβάσαμε ΕΔΩ