Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, 18:49

Το φάρμακο κατά του κορωνοϊού της Pfizer άρχισε να χορηγείται στη Σερβία

Η Σερβία παραλαμβάνει το φάρμακου Paxlovid κατά του COVID-19 που παρασκευάζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Pfizer. Η πρώτη παρτίδα του αντιϊκού αυτού φαρμάκου έφτασε σήμερα το πρωί στη χώρα και ξεκίνησε η διανομή στα Κέντρα Υγείας, ανακοινώθηκε από το σερβικό υπουργείο Υγείας.

«Το Paxlovid είναι ένα αντιϊκό φάρμακο που περιέχει τα συστατικά ritonavir και nirmatrelvir, προορίζεται για στοματική χρήση και ενδείκνυται για τη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19 σε ενήλικες οι οποίοι έχουν αυξημένο κίνδυνο να παρουσιάσουν βαριά κλινική εικόνα. Συνιστάται η έναρξη της φαρμακευτικής αγωγής εντός των πρώτων πέντε ημερών από την εκδήλωση των συμπτωμάτων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σερβικού υπουργείου.

Στη Σερβία χρησιμοποιούνται άλλα δύο φάρμακα κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για το κινεζικό Favipiravir που χορηγείται σε ασθενείς με COVID από τον Ιούλιο του 2021 και το αμερικανικό φάρμακο της Merc που έφτασε τον Δεκέμβριο του 2021.

Από την εκδήλωση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Σερβία επιβεβαιώθηκαν 1.779.782 κρούσματα, ενώ 14.054 ασθενείς απεβίωσαν από επιπλοκές της νόσου Sars-Cov2.

Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 0,79%.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022, 18:49

Το διαβάσαμε εδώ