Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, 21:27

Ντόπιοι ελευθέρωσαν στην Ινδονησία κροκόδειλο που ζούσε επί πέντε χρόνια με λάστιχο γύρω από το λαιμό του

Έπειτα από επάλληλες προσπάθειες, κάτοικοι της Ινδονησίας κατάφεραν να ανακουφίσουν έναν κροκόδειλο, ο οποίος είχε παγιδευτεί σε ένα λάστιχο για πάνω από πέντε χρόνια. Οι υπεύθυνοι για την προστασία άγριας ζωής προσπαθούσαν να προσελκύσουν τον κροκόδειλο από το 2016, όταν οι κάτοικοι της πόλης Παλού, στο νησί Σουλαουέσι, τον πρωτοείδαν με ένα λάστιχο μοτοσικλέτας γύρω από το λαιμό του.

Ένας ντόπιος κατόρθωσε να πιάσει το 5,2 μέτρων ερπετό, το οποίο κατά καιρούς έκανε την εμφάνισή του στο ποτάμι. Σύμφωνα με τον Guardian, o Τίλι, ένας 34χρονος πωλητής πτηνών, χρησιμοποίησε ένα κοτόπουλο ως δόλωμα και σχοινιά για να παγιδεύσει το ερπετό έπειτα από προσπάθειες τριών εβδομάδων. Στη συνέχεια, μαζί με δεκάδες άλλους έσυραν τον κροκόδειλο στις όχθες του ποταμού, κόβοντας το λάστιχο και λυτρώνοντάς τον από το πολύχρονο μαρτύριο.

«Ήθελα απλώς να βοηθήσω. Σιχαίνομαι να βλέπω τα ζώα παγιδευμένα να υποφέρουν» ανέφερε ο Τίλι, που -όπως πολλοί Ινδονήσιοι- χρησιμοποιεί μόνον ένα όνομα.

Οι δύο πρώτες απόπειρες διάσωσης του κροκόδειλου απέτυχαν, καθώς τα σχοινιά δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να αντέξουν το βάρος του. «Ο κροκόδειλος ήταν απίστευτα βαρύς. Όλοι είχαν ιδρώσει και εξουθενωθεί» προσθέτει ο 34χρονος. Μετά την επιχείρηση και υπό τους πανηγυρισμούς των ντόπιων, ο κροκόδειλος επέστρεψε στο «σπίτι» του.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, 21:27

Το διαβάσαμε εδώ