Η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.) με ένα κλικ ζωντανεύει «τα Φιλιατρά μέσα από τις ψηφίδες του παρελθόντος». Μέσα από έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022, στο κτήριο Σπέντζα στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών.

600 φωτογραφίες του άγνωστου φωτογράφου των Φιλιατρών Γιάννη Φουρναράκη που γεννήθηκε στα Φιλιατρά το 1860, γνωστού φωτογράφου Πάνου Ηλιόπουλου που γεννήθηκε στη Σαρακινάδα το 1896, του φωτογράφου των παρελάσεων μας Βλάση Καπερώνη, οικογενειακά άλμπουμ, λίγα χειρόγραφα, έντυπα και κειμήλια απλώνονται στο χώρο και μας φέρνουν πολλές δεκαετίες πίσω.

Στην έκθεση θα βρείτε ασπρόμαυρα αναμνηστικά καρποστάλ, τα οποία διατίθενται με την ευγενική σας προσφορά για το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο.

Οι φωτογραφίες, τυπωμένες με επικόλληση σε υλικό kapa mount, μετά το πέρας της έκθεσης επίσης διατίθενται για τον ίδιο σκοπό.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας άνοιξαν τα μπαούλα τους και μας εμπιστεύθηκαν το υλικό των αναμνήσεων τους.
Ευχαριστούμε το συνταξιούχο δάσκαλο κ. Γιάννη Αλεξανδρόπουλο για την πολύμηνη και κοπιαστική δουλειά συγκέντρωσης και επεξεργασίας του αρχείου.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.
Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με τη χρήση μάσκας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.Το διαβάσαμε εδώ