Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, 19:04

Συνεχίζει ακάθεκτη στην Αγία Πετρούπολη η Σάκκαρη - Νίκησε 2-0 την Αλεξαντρόβα και προκρίθηκε στα προημιτελικά

Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης εξασφάλισε την Τετάρτη η Μαρία Σάκκαρη.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 7) επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Ρωσίδας, Εκατερίνα Αλεξαντρόβα (Νο 43) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, όπου θα αναμετρηθεί με τη Βελγίδα Ελίζ Μέρτενς, Νο.21 στον κόσμο, η οποία λύγισε στα τρία σετ την Πέτρα Μάρτιτς.

Η Σάκκαρη ήταν κυρίαρχη από το ξεκίνημα έως το τέλος του αγώνα, πήρε πολύ εύκολα το πρώτο σετ με 6-2, ενώ στο δεύτερο έκανε break με το… καλημέρα, κατακτώντας το με 6-4.

Ήταν εμφανής η ανωτερότητά της απέναντι στην Ρωσίδα, η οποία αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο του Australian Open, ενώ τον τελευταίο χρόνο δεν μπορεί βρει τα… πατήματά της και είναι χαρακτηριστικό πως από τον Μάρτιο του 2021 δεν έχει καταφέρει να κάνει back to back σε νίκες στα 19 από τα 23 τουρνουά (με το τρέχων) στα οποία συμμετείχε.

Να σημειωθεί ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν Σάκκαρη και Αλεξάντροβα, πάλι σε ρωσικό έδαφος, η δεύτερη είχε προκριθεί στον τελικό του τουρνουά της Μόσχας, ωστόσο, η Ελληνίδα τενίστρια εγκατέλειψε μετά το 5ο game του πρώτου σετ κι ενώ η αντίπαλός της προηγείτο με 4-1.

Συνολικά με τη σημερινή έχουν συναντηθεί πέντε φορές, με την Μαρία να μετρά 4 νίκες και μόλις μία ήττα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2022, 19:09