Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 01:34

ΗΠΑ: Τα Εθνικά Αρχεία ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει τον Τραμπ

Η υπηρεσία των Εθνικών Αρχείων των ΗΠΑ ζήτησε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει πώς χειρίστηκε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ το θέμα των αρχείων του Λευκού Οίκου, όταν αποχώρησε από την προεδρία, γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία ανέφερε ότι ανέκτησε 15 κουτιά με επίσημα έγγραφα από την κατοικία του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα. Επίσης, βοηθοί του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου αναζητούν και άλλα για να τα παραδώσουν στα Εθνικά Αρχεία.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας υποψιάζονται ότι ο Τραμπ μπορεί να παραβίασε τη νομοθεσία που αφορά τον χειρισμό των κυβερνητικών εγγράφων και για τον λόγο αυτόν επικοινώνησαν με το υπουργείο Δικαιοσύνης, γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δύο πηγές. Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν το υπουργείο θα διατάξει έρευνα για το θέμα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reuters να σχολιάσει αυτές τις πληροφορίες.

Ο Νόμος περί Προεδρικών Αρχείων ορίζει ότι πρέπει να φυλάσσονται οι γραπτές επικοινωνίες που σχετίζονται με τα επίσημα καθήκοντα ενός προέδρου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 01:34

Το διαβάσαμε εδώ