3 εύκολοι τρόποι για να βάψετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο

Είναι πολύ ωραίο όταν κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και βλέπουμε τα μαλλιά μας λαμπερά και υγιή. Ωστόσο, στην προσπάθειά μας να επιτύχουμε την ιδανική εμφάνιση, χρησιμοποιούμε κάποιες θεραπείες που μας κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Ευτυχώς, το καλοκαίρι μας δίνει την ευκαιρία να αφήσουμε τα μαλλιά μας να ξεκουραστούν και να τα περιποιηθούμε με φυσικούς τρόπους.

Δείτε παρακάτω 3 εύκολους τρόπους για να βάψετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο.

Οι γυναίκες που έχουν καστανά μαλλιά μπορούν να κάνουν τα μαλλιά τους να λάμψουν με ένα μείγμα φασκόμηλου και δεντρολίβανου.

Θα χρειαστείτε:
4-6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
1-2 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο

Προσθέστε όλα τα συστατικά σε βραστό νερό. Διατηρήστε το βρασμό σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 λεπτά. Αφήστε το μείγμα για μια ώρα να ηρεμήσει. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας πολλές φορές με αυτό το μείγμα. Επίσης, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι και να ψεκάζετε τα μαλλιά σας με αυτό. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο καφές μπορεί να δώσει στις όμορφες σκούρες μπούκλες μια ωραία σοκολατί απόχρωση, ενώ η καφεΐνη και τα άλλα χρήσιμα μέταλλα θα κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά και λαμπερά.

Θα χρειαστείτε:
2-3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ
5-8 γραμμάρια κρέμα μαλλιών που δεν ξεβγάζεται.

Φτιάξτε ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ και βάλτε το στο ψυγείο. Αναμίξτε το μαλακτικό με τον αλεσμένο καφέ και προσθέστε τον κρύο καφέ από το ψυγείο. Εφαρμόστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά και αφήστε το για μία ώρα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με σαμπουάν.

Για να διατηρήσετε τα όμορφα ξανθά μαλλιά σας, δε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τεχνητές βαφές. Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να κάνετε τα ξανθά μαλλιά σας να λάμψουν.

Θα χρειαστείτε:
2-4 κουταλιές της σούπας άνθη χαμομηλιού
3 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 λεμόνι

Βάλτε τα άνθη χαμομηλιού σε βραστό νερό για μισή ώρα. Προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε κατά μήκος των μαλλιών. Τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πετσέτα και αφήστε την για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και μαλακτικό.

Πηγή: lakonikos.gr