Εάν πλένετε το πρόσωπό σας το βράδυ, αλλά δεν καταφέρνετε ποτέ να έχετε την αίσθηση της τέλειας καθαρότητας, εκτός και αν χρησιμοποιείτε ένα σκληρό καθαριστικό που αφήνει το δέρμα σας σφιχτό και ερεθισμένο, τότε ίσως είστε ο ιδανικός υποψήφιος για τη μέθοδο διπλού καθαρισμού. Θα προσθέσετε ένα δεύτερο βήμα στο πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας, αλλά θα μπορούσε να είναι η λύση για λιγότερα σπασίματα και πιο αποτελεσματική αντιγήρανση.

Τι είναι ο διπλός καθαρισμός;

Ο διπλός καθαρισμός είναι μια πολυσύχναστη τάση περιποίησης δέρματος που ξεκίνησε στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία προτού προχωρήσει στην υφήλιο. Η ιδέα είναι ότι δίνετε στο δέρμα ένα – δύο αλείμματα με ένα δίδυμο καθαριστικών. Το πρώτο έχει σκοπό να λιώσει το μακιγιάζ και τη συσσώρευση, ενώ το δεύτερο καθαρίζει τους πόρους και αφαιρεί κάθε τελευταία ακαθαρσία, προετοιμάζοντας πλήρως το δέρμα για τους ορούς και τις ενυδατικές κρέμες που θα ακολουθήσουν. Είναι μια εντελώς προσαρμόσιμη διαδικασία, αλλά συνήθως περιλαμβάνει την έναρξη με ένα καθαριστικό ή βάλσαμο με βάση το λάδι, το σκούπισμα ή το πλύσιμο και μετά με ένα ελαφρύτερο, τζελ καθαρισμού ή γάλα που έχει σχεδιαστεί για τον συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας σας. Μετά από αυτό, συνεχίζετε με το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας με μέγιστα αποτελέσματα χάρη στο δέρμα που είναι πλήρως προετοιμασμένο για να απορροφήσει όλα τα καλά πράγματα.

 

Πώς να κάνετε διπλό καθαρισμό;

Όταν ψάχνετε για το πρώτο από τα δύο καθαριστικά σας, πολλές από τις καλύτερες επιλογές είναι με βάση το λάδι — αλλά μην το αφήσετε αυτό να σας φοβίσει. Το λάδι βοηθά στην απομάκρυνση του μακιγιάζ μακράς διάρκειας, των υπολειμμάτων SPF και άλλων επίμονων στρωμάτων, διαλύοντας ακόμη και τις πιο γραμμούλες που μοιάζουν με γρατσουνιές. Τα περισσότερα έλαια καθαρισμού και βάλσαμα έχουν σχεδιαστεί με γαλακτωματοποιητές που έχουν ως αποτέλεσμα γαλακτώδη αφρό όταν αναμειγνύονται με νερό. Αυτή η μεταμόρφωση τους δίνει τη δυνατότητα να ξεβγάζονται χωρίς να αφήνουν λιπαρό στρώμα – που σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν και για άτομα με φυσικά λιπαρό ή επιρρεπές σε εξάρσεις δέρμα. Στην πραγματικότητα, ο διπλός καθαρισμός μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για το δέρμα που φράζει εύκολα, εξαλείφοντας την υπερβολική λιπαρότητα και καθαρίζοντας τους πόρους από ακαθαρσίες. Αφού το πρώτο βήμα
σκουπίσει το ανώτερο στρώμα του μακιγιάζ, τα υπολείμματα προϊόντος και τα έλαια, το παραδοσιακό καθαριστικό σας μπορεί πραγματικά να πιάσει δουλειά. Επομένως, τα βασικά καθαριστικά που χρειάζεστε είναι ένα Micellar και ένα τζελ καθαρισμού προσώπου.

ΠΗΓΗ