Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 15:35

Συμβολική συσκότιση των εμβληματικών μνημείων από τους δημάρχους των ιταλικών πόλεων για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Tην Πέμπτη στις 22:00, τοπική ώρα, οι δήμαρχοι των ιταλικών πόλεων θα σβήσουν για λίγα λεπτά τους προβολείς που φωτίζουν τα μνημεία και τα δημόσια κτίρια των πόλεών τους. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να διαμαρτυρηθούν -τραβώντας την προσοχή των πολιτών και της κυβέρνησης- για την αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, εξήγησε ότι «στην πόλη του η αύξηση αυτή προβλέπεται ότι θα προκαλέσει επιπλέον έξοδα της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ». Κάτι που σημαίνει ότι «για να πληρωθεί το ποσό αυτό θα πρέπει, πιθανότατα, να μειωθεί η κοινωνική στήριξη που παρέχεται στις ασθενέστερες κατηγορίες πολιτών».

Οι Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν έκτακτη βοήθεια από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει νέα μέτρα για την αρωγή πολιτών, επιχειρήσεων, αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απόψε στη Ρώμη θα διακοπεί η φωταγώγηση του δημαρχιακού μεγάρου Καπιτώλιου, στο Μιλάνο του Κάστρου της οικογένειας Σφόρτσα, στην Μπολόνια θα σβήσουν οι προβολείς που φωτίζουν το μνημείο του Ποσειδώνα ενώ στο Τορίνο θα «σκοτεινιάσει» το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 15:35

Το διαβάσαμε εδώ