Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 12:43

MέΡΑ25: Να μην υπάρξει κανένα «ισοδύναμο» για την αφαίρεση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο

«Μετά την ιστορική απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματική μεταφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, οι μετοχές αυτές πρέπει να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο και συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΜέΡΑ25.

«Αυτή η αφαίρεση όμως των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο -που φυσικά καλώς γίνεται- θα μειώσει το ενεργητικό του κατά 1 δισ. με την περιουσία του να μειώνεται από τα 6 στα 5 δισ. ευρώ. Όταν δημιουργήθηκε ωστόσο το Υπερταμείο επί Τσακαλώτου, η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευτεί ότι τα κεφάλαια αυτά θα λειτουργούν ως εγγυήσεις, ως εχέγγυα δηλαδή των δανειστών για τα μνημονιακά δάνεια», συνεχίζει το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας ότι «έχει συνεπώς ενδιαφέρον να δούμε την αξία των εγγυήσεων που θα ζητήσουν τώρα οι δανειστές ως “ισοδύναμα”, καθώς παράλληλα από το 2016 μέχρι σήμερα το Δημόσιο Χρέος έχει αυξηθεί σημαντικά».

«Για το ΜέΡΑ25 λύση δε συνιστά κανένα απολύτως “ισοδύναμο” είτε από αυτήν, είτε από οποιαδήποτε άλλη μνημονιακή κυβέρνηση. Πρέπει να καταργηθεί το Υπερταμείο και όλες οι αποικιακού τύπου συμβάσεις και να επιστρέψουν οι στρατηγικές υποδομές της χώρας, όπως έγινε μια καλή αρχή με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νερό, υπό δημόσιο έλεγχο», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022, 12:43

Το διαβάσαμε ΕΔΩ