Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 05:27

Βρετανία: Η Σκότλαντ Γιαρντ επιταχύνει την έρευνα για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιταχύνει την έρευνά της για τα πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια του lockdown και θα καλέσει για κατάθεση περισσότερα των 50 ατόμων που θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις τις προσεχείς επτά ημέρες.

Οι αστυνομικοί «θα αρχίσουν, μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να έρχονται σε επαφή με άτομα που συμμετείχαν στις γιορτές αυτές για να πάρει τις μαρτυρίες τους», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Την Τετάρτη, ο βρετανικός Τύπος δημοσίευσε νέα φωτογραφία που δείχνει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, όρθιο, να λύνει τη γραβάτα του μπροστά σε ένα τραπέζι με ένα ανοικτό μπουκάλι αφρώδους οίνου και μία σακούλα από μισοφαγωμένα σνακ, μαζί με δύο άλλους από τους χαροκόπους της Ντάουνινγκ Στριτ, ο ένας από τους οποίους φοράει γιρλάντα στον λαιμό.

«Οι αστυνομικοί (…) θα στείλουν επίσημα ερωτηματολόγια σε περισσότερα των 50 ατόμων», κυρίως μέσω email, τονίζοντας ότι τα έγγραφα αυτά είναι «νομικά έγκυρα» και ότι θα πρέπει να συμπληρωθούν «ειλικρινώς» σε διάστημα 7 ημερών.

Τα μέσα ενημέρωσης αναρωτιούνται αν ο Μπόρις Τζόνσον περιλαμβάνεται στα πρόσωπα που θα κληθούν να καταθέσουν και ήταν παρόντα σε μία από τις δώδεκα γιορτές που οργανώθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ το 2020 και το 2021 και αποτελούν αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να περιλάβει και το πάρτι της φωτογραφίας, την Τετάρτη, στη λίστα των γιορταστικών εκδηλώσεων στο πρωθυπουργικό γραφείο που ήδη ερευνά και συνιστούν ένα σκάνδαλο που απειλεί την πολιτική επιβίωση του Μπόρις Τζόνσον.

Το Εργατικό Κόμμα καλεί επίσης τη Σκότλαντ Γιαρντ να ερευνήσει και την υπόθεση της ανακαίνισης της πρωθυπουργικής κατοικίας, που χρηματοδοτήθηκε από χορηγό του Συντηρητικού Κόμματος, διότι υπάρχουν υποψίες ότι ο πρωθυπουργός παραβίασε την νομοθεσία κατά της διαφθοράς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 05:27

Το διαβάσαμε εδώ