Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 13:08

Συμβολικός αποκλεισμός των γραφείων της ΑΑΔΕ από το ΜέΡΑ25

Παρέμβαση με συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των γραφείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησαν μέλη του ΜέΡΑ25 και της νεολαίας του κόμματος με την παρουσία του γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, των βουλευτών Αγγελικής Αδαμοπούλου και Κρίτωνα Αρσένη και του εκπροσώπου τύπου του κόμματος, Μιχάλη Κριθαρίδη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του ΜέΡΑ25 «διαμαρτύρονταν για την ακρίβεια, τις κατασχέσεις και την ανεργία με σύνθημα: STOP σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς – Φορολογήστε τους ισχυρούς».

«Στην εποχή της Ακρίβειας που ισοδυναμεί με τη Νέα Λιτότητα, απαιτούμε: Μηδενικό ΦΠΑ για τα βασικά τρόφιμα – όπως στην Πολωνία, ανώτατο ΦΠΑ στο 15%, τέλος στις κατασχέσεις λογαριασμών για τους αδύναμους-μικρομεσαίους την ώρα που κάνουν τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή των ισχυρών-ολιγαρχών, αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή κατώτατου μισθού και κοινωνικών επιδομάτων», δήλωσε ο Γ. Βαρουφάκης, καταγγέλλοντας «την ΑΑΔΕ ως ξένο σώμα, ως ξένη υπηρεσία που ελέγχεται, διορίζεται, διοικείται από τους δανειστές για τους δανειστές».

«Καταγγέλλουμε ως μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας ότι το λογισμικό της ΑΑΔΕ είναι στα χέρια σκοτεινών ιδιωτών, ότι μια άγνωστη εταιρεία στην Καλιφόρνια μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και η Πολιτεία μας να χάσει την πρόσβαση στα φορολογικά δεδομένα.

Είναι σα να έχεις εκχωρήσει σε ξένες εταιρείες τα πυρομαχικά του στρατού σου. Δεσμευόμαστε για την επανένταξη των εφοριών στο ελληνικό δημόσιο – όχι στον υπουργό αλλά υπό την εποπτεία ΔΙΑΣΚΕΠ (Διαβουλευτικού Συμβουλίου Κληρωτών & Εκλεγμένων Πολιτών)», πρόσθεσε.

Αφού ολοκληρώθηκε η παρέμβαση έξω από τα γραφεία της ΑΑΔΕ, τα μέλη του ΜέΡΑ25 πορεύτηκαν επί της οδού Ερμού όπου ενημέρωναν τον κόσμο και τα καταστήματα για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με την ακρίβεια, τις κατασχέσεις και την ανεργία. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, με μέλη του ΜέΡΑ25 να κάνουν παρεμβάσεις έξω από τις κατά τόπους ΔΟΥ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 13:08

Το διαβάσαμε ΕΔΩ