Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 04:49

Παπανάτσιου: Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών

«Αποκαρδιωτικά» χαρακτηρίζει τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για την οικονομική κατάσταση και τα χρέη των πολιτών, η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Παπανάτσιου. 

«Το σύνολο των οφειλετών πλέον αγγίζει τα 4 εκατ., ενώ μόνο για το 2021 στο νέο ληξιπρόθεσμο χρέος προστέθηκαν 6,3 δισ., ενώ το συνολικό ύψος αγγίζει τα 111 δισ.», σημειώνει, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν συζητάει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση των εισοδημάτων, την αύξηση του βασικού μισθού και τη μερική διαγραφή χρεών που δημιούργησε η πανδημία». «Επιπρόσθετα, ξανά χθες, για δεύτερη φορά, απέρριψε την τροπολογία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης», συμπληρώνει και καταλήγει:  

«Η Νέα Δημοκρατία “πάσχει” από το νεοφιλελεύθερο σύνδρομο του τροχονόμου, εγκαταλείπει ηθελημένα τους πολίτες στην τύχη τους, την στιγμή που πανδημία, ανατιμήσεις, πληθωρισμός και χρέη συμπιέζουν τα εισοδήματά τους. Η κυβέρνηση όμως έχει σχέδιο, απλά αυτό δεν αφορά την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 04:49

Το διαβάσαμε ΕΔΩ