Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 11:18

Οι κάτοικοι της Αυστραλίας θα χρειάζεται να κάνουν αναμνηστική δόση για να θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι κατά της COVID-19, αν και οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι ξένοι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν να χρειάζονται μόνον δύο δόσεις για να εισέρχονται στη χώρα.

Το εθνικό υπουργικό συμβούλιο της Αυστραλίας υιοθέτησε αργά την Πέμπτη το βράδυ την αναθεωρημένη οδηγία από τη συμβουλευτική επιτροπή της χώρας για τους εμβολιασμούς για να καταχωριστεί ότι οι «επικαιροποιημένοι» εμβολιασμοί είναι αυτοί που περιλαμβάνουν την ενισχυτική δόση.

Η κατάσταση εμβολιασμού ενός προσώπου θα θεωρείται «ληξιπρόθεσμη» αν αυτός δεν έχει λάβει ενισχυτική δόση εντός έξι μηνών από τη δεύτερη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Σκοτ Μόρισον.

Οι αξιωματούχοι της Αυστραλίας έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 μόνον για κάποιους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής, αλλά πολλές ιδιωτικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων εταιρειών, εστιατορίων και εμπόρων λιανικής πώλησης, έχουν καταστήσει τον εμβολιασμό προαπαιτούμενο για να επιτρέπεται σε κάποιον η είσοδος.

Η Αυστραλία βρίσκεται μεταξύ των χωρών που έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Το 94% των πολιτών που είναι άνω των 16 ετών έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Επίσης, σχεδόν 10 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής.

Η απόφαση να διατηρηθεί στις δύο δόσεις το αιτούμενο για τους επισκέπτες έρχεται την ώρα που οι Αρχές προετοιμάζονται για το πλήρες εκ νέου άνοιγμα των συνόρων της χώρας, περίπου δύο χρόνια μετά το κλείσιμό τους για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Όπως και άλλες χώρες, η Αυστραλία αντιμετωπίζει το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του νέου κορωνοϊού που είναι πιο μεταδοτικό.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα, Παρασκευή, μόλις λιγότερα από 26.000 νέα περιστατικά του κορωνοϊού, σε μια μείωση από τα περίπου 30.000 που είχαν ανακοινωθεί την Πέμπτη, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα στοιχεία από τη Δυτική Αυστραλία και τη Βόρεια Επικράτεια, οι οποίες δεν τα έχουν ανακοινώσει ακόμη. Οι Αρχές ανακοίνωσαν επίσης 48 νέους θανάτους από την COVID-19, ενώ οι νοσηλείες εξακολουθούν να παρουσιάζουν τάση μείωσης, με τις εισαγωγές να βρίσκονται σε σχεδόν 3.300, τον χαμηλότερο αριθμό σε περισσότερο από έναν μήνα.

Το μεγαλύτερο μέρος των συνολικά περίπου 2,7 εκατομμυρίων περιστατικών του νέου κορωνοϊού στη χώρα εντοπίστηκε μετά την εμφάνιση του παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον στα τέλη Νοεμβρίου. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στην Αυστραλία ανέρχεται σε 4.479.

Το διαβάσαμε εδώ