Ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μίλησε για τις αυξήσεις στο ρεύμα, λέγοντας πως το μήνυμα των κλιμακούμενων επιδοτήσεων είναι η εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπό τον φόβο της… άφιξης του λογαριασμούς ρεύματος, ζουν σχεδόν όλα τα νοικοκυριά στην χώρα, καθώς τα ποσά που βλέπουν αποτελούν ισχυρό σοκ και πλήγμα στον μηνιαίο προϋπολογισμό, παρά τις επιδοτήσεις.

Δείτε το video μετά το 12:30:

Για αυτό και στα γραφεία της ΔΕΗ σχηματίζονται ουρές από πολίτες που θέλουν να κάνουν διακανονισμό, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν όλο το ποσό, όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω videos από τις Σέρρες.

Μάλιστα, η αγανάκτηση όλων είναι μεγάλη, ειδικά για τους συνταξιούχους…

Ο Υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας χθες φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη, όπου ρωτήθηκε για την απουσία επιδοτήσεων από κάποιους λογαριασμούς, λέγοντας θα μπουν αναδρομικά στον επόμενο λογαριασμό.

Παράλληλα μίλησε για την φιλοσοφία των επιδοτήσεων αυτών, λέγοντας πως είναι κλιμακωτές προκειμένου να δώσουν το μήνυμα της εξοικονόμησης ενέργειας, ζητώντας από τους πολίτες να αφήνουν ανοιχτό θερμοσίφωνα και φώτα.

«Σε κάθε περίπτωση αν δεν έχει περάσει η επιδότηση, επειδή αλλάξαμε τον Ιανουάριο και κάναμε κλιμακωτή επιδότηση, θα περάσει στον επόμενο. Πρέπει να πούμε οτι μέχρι τις 150 κιλοβατώρες δίνουμε 150 ευρώ την μεγαβατώρα, απορροφούμε μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης και από τις 150 έως και τις 300 απορροφούμε μικρότερο για να δώσουμε το μήνυμα οτι η προσπάθεια είναι η εξοικονόμηση της ενέργειας. Καταλαβαίνουμε οτι αυτό μπορεί να είναι ανελαστικό για κάποιοι νοικοκυριά. Η προσπάθεια πρέπει να είναι η εξοικονόμηση. Δεν ξεχνάμε τον θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα και ένα φως ανοιχτό. Όλα αυτά κοστίζουν στην τσέπη. Όλοι το ζούμε στο σπίτι αυτό»

Προηγούμενο άρθροΑποκάλυψη: Πώς πέθανε η μικρή Ιριδα – Η τελευταία νύχτα της πιο μικρής από τις τρεις αδελφούλες στην ΠάτραΤο διαβάσαμε εδώ