Οι νεροπύραυλοι επιστρέφουν στη Βαμβακού

Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό επιστημονικό πρόγραμμα από την αστροφυσικό, Φιόρη Μεταλληνού, για παιδιά 6 έως 12 ετών, περιμένει τους μικρούς επισκέπτες της Βαμβακούς. 

Με απλά υλικά, οι μικροί φίλοι θα σχεδιάσουν και θα κατασκευάσουν τους δικούς τους νεροπυραύλους, τους οποίους θα εκτοξεύσουν στο προαύλιο του σχολείου. Θα προηγηθεί συζήτηση για τις πρώτες αποστολές του ανθρώπου στο διάστημα, αλλά και για τις πιο σημαντικές σύγχρονες διαστημικές αποστολές που αφορούν την Αστρονομία και τη Διαστημική Φυσική. Όλα αυτά θα συμβούν αύριο Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μμ στο σχολείο της Βαμβακούς.

Το V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) λειτουργεί στο ορεινό χωριό του Πάρνωνα από την ομάδα «Vamvakou Revival» και σχεδιάστηκε με την πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποστέλλοντας τα στοιχεία τους και του παιδιού τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ για την είσοδο στον χώρο και τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Για παιδιά από 6-12 ετών απαραίτητο είναι το αρνητικό ημερήσιο self-test και για ηλικίες από 13-17 ετών, αρνητικό PCR ή rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 72 ή 24 ωρών, αντίστοιχα).

Πηγή: lakonikos.gr