Μητροπολίτης Μάνης: «Ο άγιος Χαράλαμπος είναι μια αφθαρτοστεφανωμένη αγία μορφή»

Στον παλαιό Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Γυθείου παρευρέθηκε την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ προκειμένου να τελέσει τη Θεία Λειτουργία επί της εορτής του Αγίου, συμπαραστεκούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ηλία Μανιατάκο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εορτάζουμε σήμερα μια από τις μεγαλύτερες, αγιότερες και ηρωικότερες μορφές της Εκκλησίας μας, τον ιερέα Άγιο Χαράλαμπο που έζησε 105 χρόνια και μαρτύρησε τον 2ο αιώνα με τους σκληρούς διωγμούς του Σεβήρου στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας». 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές των πιστών χριστιανών και για την επέτειο της χειροτονίας του σε Επίσκοπο, ενώ ο ίδιος προσέφερε από ένα βιβλίο με περιεχόμενο την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr