Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 16:05

Παρίσι: Χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών στα Ηλύσια Πεδία

Tο γαλλικό «Κομβόι της Ελευθερίας» κατά των περιορισμών της Covid-19, «έσπασε» το «μπλόκο» της αστυνομίας και κατάφερε να εισέλθει στο Παρίσι. Η γαλλική αστυνομία αναγκάστηκε να κάνει χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι.

Οχήματα με διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού εμποδίζοντας την κυκλοφορία περιμετρικά της Αψίδας του Θριάμβου.

Με έμπνευση από τις διαδηλώσει του «Κομβόι της Ελευθερίας» στον Καναδά, οι οδηγοί στη Γαλλία κρατούσαν σημαίες της χώρας τους και κόρναραν αψηφώντας τις εντολές της αστυνομίας να μην μπουν στην πόλη.

Η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές να προχωρήσουν, καθώς ορισμένοι από τους επιβαίνοντες σκαρφάλωσαν στα οχήματά τους στη μέση του κυκλικού κόμβου στην αρχή της λεωφόρου Σανζ Ελιζέ.

Νωρίτερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σταμάτησε 500 οχήματα που προσπαθούσαν να πάνε στο Παρίσι και σχεδόν 300 κλήσεις επιδόθηκαν σε οδηγούς έως το μεσημέρι τοπική ώρα.

Ξεχωριστά, η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε πέντε διαδηλωτές στο νότιο Παρίσι για κατοχή σφεντόνων, σφυριών, μαχαιριών και αντιασφυξιογόνων μασκών.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 16:06

Το διαβάσαμε εδώ