Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 20:49

«Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαπραγμάτευτη. Και αυτό είναι το μήνυμα προς όλους», κατέστησε σαφές ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς από την Κάλυμνο, όπου βρέθηκε σήμερα συνεχίζοντας για τρίτη ημέρα την περιοδεία του σε μονάδες και επιτηρητικά φυλάκια σε ακριτικά νησιά του Αιγαίου, κατά την οποία ενημερώνεται για την αποστολή, το κύριο έργο και τις τρέχουσες δραστηριότητες τους.

Είχε προηγηθεί τελετή στο Μνημείο των τριών Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού στα Ίμια, όπου κατέθεσε στεφάνι σε ένδειξη μνήμης και τιμής στους Ήρωες.

«Η δική τους θυσία, το δικό μας στοίχημα ευθύνης, αφοσίωσης, καθήκοντος, ο δικός μας φάρος εθνικής υπερηφάνειας. Αθάνατοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στην τελετή παρέστησαν ο μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου & Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χρήστος Ευστρατίου, ο δήμαρχος Καλύμνου Δημήτριος Διακομιχάλης, ο έπαρχος περιφερειακής ενότητας Καλύμνου Εμμανουήλ Μουσελλής, ο διοικητής της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Ταξίαρχος Τριαντάφυλλος Θεοδόσιος, καθώς και οι διοικητές υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας της Καλύμνου, με τους οποίους είχε νωρίτερα συνάντηση. Κατά την άφιξή του στο νησί, ο κ.Χαρδαλιάς επισκέφθηκε την έδρα του ιστορικού 5/42 Συντάγματος Ευζώνων.

Επίσης, σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας επισκέφθηκε :

-Το Στρατηγείο της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) και το επιτηρητικό φυλάκιο «ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ» στη Σάμο και συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλειο Πανουράκη, τον δήμαρχο δυτικής Σάμου Αλέξανδρο Λυμπέρη και τον αντιδήμαρχο ανατολικής Σάμου Βασίλειο Βαλκαμλή.

-Τους Αρκιούς όπου συναντήθηκε με τον στρατεύσιμο οπλίτη ιατρό, ο οποίος έχει τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο περιφερειακό ιατρείο του ακριτικού νησιού, με τον αντιδήμαρχο Πάτμου Ελευθέριο Κοκκώνη, τον μικρό Μιχαήλ – ‘Αγγελο τον ένα εκ των δύο μαθητών του δημοτικού σχολείου, καθώς και με κατοίκους.

-Τα επιτηρητικά φυλάκια στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι και «ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ» στην Καλόλιμνο, όπου συνομίλησε με το προσωπικό.

Τελευταίος σταθμός των σημερινών επισκέψεων ήταν η Ψέριμος, όπου συναντήθηκε με τους στρατεύσιμους οπλίτες ιατρούς, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί για την κάλυψη των αναγκών στο τοπικό περιφερειακό ιατρείο και επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο του νησιού.

Τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων ( ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ