Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 20:30

Η Apple περιορίζει το stalking και την κακόβουλη χρήση των AirTags

Η Apple παρουσίασε νέες επιλογές απορρήτου για τα AirTags, μετά από ανησυχίες ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση (stalking) και την καταδίωξη ανθρώπων ή την κλοπή αυτοκινήτων.


Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η Apple είπε ότι θα προσθέσει χαρακτηριστικά, όπως προειδοποιήσεις απορρήτου κατά την αρχική ρύθμιση του AirTag και ενημερωμένες οδηγίες, που θα περιγράφουν λεπτομερώς τι συμβαίνει όταν ένα μη αναγνωρισμένο AirTag βρίσκεται κοντά.Η Apple εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο για πρόσθετες ενημερώσεις με σκοπό την κυκλοφορία αργότερα μέσα το έτος, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας εύρεσης με ακρίβεια μέσω της εφαρμογής “Find My” της Apple, που θα βοηθά τον χρήστη να ανακαλύψει κάποιο ανεπιθύμητο AirTag, ειδοποιήσεις που θα ενημερώνουν για παρουσία μη αναγνωρισμένου AirTag μέσω ήχου και ρύθμιση του ήχου των AirTags για να διευκολύνεται η εύρεσή τους.

 

“Με βάση τις γνώσεις μας και τις συζητήσεις με τις αρχές επιβολής του νόμου, τα περιστατικά κακόβουλης χρήσης των AirTags είναι σπάνια. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση πρέπει να σταματήσουν», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε δήλωσή του.

 

Τι είναι τα AirTags;
 

Τα AirTags που παρουσιάστηκαν πέρυσι, είναι μικρές συσκευές παρακολούθησης που μπορούν να αγοράσουν οι καταναλωτές για να αποτρέψουν την απώλεια σημαντικών αντικειμένων, όπως κλειδιά, σακίδια και άλλα.

 

Μόλις ενεργοποιηθεί, το iPhone του χρήστη στέλνει μια ειδοποίηση για να ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης. Οι χρήστες επιλέγουν το στοιχείο που θέλουν να παρακολουθεί το AirTag με την εφαρμογή “Find My”.

 

Τα AirTags χρησιμοποιούν επίσης έναν ανιχνευτή ακριβείας, με βέλη που δείχνουν προς την κατεύθυνση και τη θέση του καθορισμένου αντικειμένου.


Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 20:30