Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

Γ. Πατούλης: «Είμαστε πάντα δίπλα στο αξιόμαχο πυροσβεστικό σώμα συμβάλλοντας έμπρακτα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με γνώμονα την καλύτερη προστασία των πολιτών»
Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος, από τον απερχόμενο Αρχηγό του Π.Σ. Στρατηγό ε.α. Στέφανο Κολοκούρη, στο νέο Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, παρέστη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στην Κάτω Κηφισιά, παρουσία του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, του Υφ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, του Υφ. Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, βουλευτών, Αντιπεριφερειαρχών, στελεχών της Πυροσβεστικής και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:
«Θέλω να συγχαρώ το νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αλέξιο Ράπανο και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Είμαι βέβαιος ότι η μέχρι τώρα σταδιοδρομία του αλλά και η πολύχρονη εμπειρία του αποτελούν εχέγγυα για την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του Πυροσβεστικού Σώματος.
Είμαστε πάντα δίπλα στο αξιόμαχο πυροσβεστικό σώμα συμβάλλοντας έμπρακτα στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του, πάντα με γνώμονα την καλύτερη προστασία των πολιτών. Σ΄αυτό το πλαίσιο ενισχύσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα με 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ, ενώ η βούλησή μας είναι να συνεχίσουμε τη στήριξή μας όπου απαιτείται.
Για εμάς στην Περιφέρεια Αττικής η πολιτική προστασία αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις αρμοδιότητές μας στο ακέραιο και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίζουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής».

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο υπό κατασκευή νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας

Ο κ. Πατούλης μετά την ολοκλήρωση της τελετής, επισκέφθηκε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, το κτίριο όπου θα στεγαστεί το νέο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο Μαρούσι, όπου επιθεώρησε τις εργασίες που είναι σε εξέλιξη και έδωσε σχετικές κατευθύνσεις, με στόχο την όσο το πιο δυνατό αμεσότερη ολοκλήρωση των έργων.
«Στόχος μας είναι πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου να εγκαινιάσουμε εδώ στο Μαρούσι, το υπερσύγχρονο Κέντρο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, στο οποίο θα αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, προκειμένου να λειτουργεί ως πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων», σημείωσε κατά την επίσκεψη του ο Περιφερειάρχης.

Παρουσίες στην τελετή
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Α΄ Πειραιώς Νικόλαος Μανωλάκος, ο Βουλευτής Δημήτριος Καιρίδης ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής των Ελλήνων Βασίλειος – Νικόλαος Υψηλάντης, ο Βουλευτής Χρήστος Σπίρτζης ως εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τόνια Αντωνίου, ο Βουλευτής Εμμανουήλ Συντυχάκης ως εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε., ο Βουλευτής Βασίλειος Γραμμένος ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, ο Βουλευτής Ιωάννης Μπαϊρακτάρης ως εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος – Μάριος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γεώργιος Θωμάκος, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας Θεοδόσιος Δημακογιάννης, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. Νικόλαος Παπαευσταθίου, ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Διοικητής Διοικήσεως Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Αντιναύαρχος Γεώργιος Μπαμπλένης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Διοικητής Σχολής Ικάρων Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Βασιλείου ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και πολλά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ