Κατακραυγή δίχως τέλος για το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης

Οι αντιδράσεις συνεχίζονται στον απόηχο της «εποποιίας Δούκα» και της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, την περασμένη Παρασκευή, για την έκφραση θέσης επί του ζητήματος και την «αποκατάσταση της τιμής των Σπαρτιατών», όπως πολλές φορές ειπώθηκε.

Ανάμεσα στις τόσες τοποθετήσεις, δυστυχώς, δεν έλειψαν οι ατυχείς εκφράσεις αλλά και το «ατόπημα» δημοτικού συμβούλου που έθεσε το ΔΣ Σπάρτης ξανά στο στόχαστρο. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίων Άρη Κουρεμπή, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θέλησε να αναφερθεί «και λίγο δημοσιογραφικά», λέγοντας πως το επίμαχο βίντεο από τη συνάντηση του δημάρχου με τον τ. υπουργό κ. Λιβανό καταγράφηκε από το site lakones.gr που είχε μέσα την κάμερα «αλλά ο προδότης, ο ρουφιάνος είναι το ilialive.gr που έκλεψε το βίντεο…»!

Η τοποθέτηση του κ. Κουρεμπή διακόπηκε από τις ακαριαίες αντιδράσεις των συμβούλων Πριστούρη, Καλομοίρη, Βαχαβιώλου και Βαλιώτη, οι οποίοι, σε μια προσπάθεια να περισώσουν τόσο τον ίδιο όσο και το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησαν από τον κ. Κουρεμπή να ανακαλέσει και να σεβαστεί τη λειτουργία της δημοσιογραφίας. Ακολούθως η πρόεδρος κ. Δαράκη ζήτησε να μην καταγραφεί η πρόταση στα πρακτικά.

Αυτά όμως δεν στάθηκαν αρκετά για να αποφύγει η πόλη έναν ακόμη διασυρμό, που ήρθε υπό τον τίτλο «Κι άλλη προσβολή από τη Σπάρτη – “Ο ρουφιάνος και προδότης είναι το Ilialive.gr” λέει πρόεδρος χωριού στο Δημ. Συμβούλιο». Η αντίδραση από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ηλείας και το θιγόμενο δημοσιογράφο Γιάννη Σπυρούνη ήταν αναμενόμενη. Στο σχετικό δημοσίευμα, το ilialive.gr αναφέρει πως «νέο χτύπημα από τη Σπάρτη έρχεται από πρόεδρο τοπικής κοινότητας που προφανώς έχει ακραίες απόψεις στη ζωή του. […] Ένας δημοτικός σύμβουλος που δηλώνει δημοσιογράφος και φίλος του δημάρχου Πέτρου Δούκα, ο κ. Άρης Κουρεμπής, εκφράζει ακραίες απόψεις, υβριστικές και παράλληλα αποδεικνύεται και ιστορικά ανακριβής». «Είναι τιμή μας να είμαστε τέτοιοι “ρουφιάνοι” και “προδότες” πάντα…», συμπληρώνει η ηλειακή ιστοσελίδα, μεταξύ άλλων.

Για την παραπάνω ατυχή δήλωση, αντίδραση υπήρξε και από το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, το οποίο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών καταδικάζει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τοπικού αυτοδιοικητικού στελέχους της Λακωνίας που με προσβλητικές εκφράσεις επιτέθηκε κατά του συναδέλφου Γιάννη Σπυρούνη, διότι ανέδειξε το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του Δημάρχου Σπάρτης.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Άρης Κουρεμπής αποκάλεσε τον συνάδελφο «προδότη» και «ρουφιάνο» διότι αποκάλυψε όσα διημείφθησαν στην γνωστή, πλέον, συνάντηση στην Σπάρτη, τα οποία προκάλεσαν σάλο στο Πανελλήνιο και οδήγησαν εν τέλει στην απομάκρυνση υπουργού και την διαγραφή του Δημάρχου από το κόμμα του.

Ο συγκεκριμένος τοπικός παράγοντας φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται τη δημοσιογραφία με ιδιαίτερο ίσως και ιδιοτελή τρόπο, παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν φέρεται να παρουσιαζόταν ως “δημοσιογράφος”.

Τέτοιες προσεγγίσεις και συμπεριφορές είναι καταδικαστέες. Προσβάλουν τους δημοσιογράφους, αλλά εκθέτουν παράλληλα και όσους δέχονται να τους εκπροσωπούν άτομα που αντιλαμβάνονται την ελευθεροτυπία ως απειλή. Εάν ο συγκεκριμένος κύριος αναπολεί εποχές λογοκρισίας, να του θυμίσουμε ότι έχουμε 2022 μ.Χ.

Οι κανονικοί δημοσιογράφοι έχουν συγκεκριμένο ρόλο στην Δημοκρατία και αυτός περιγράφεται με σαφή και απόλυτο τρόπο από το Σύνταγμα το οποίο εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.»

Τέλος, αν πρέπει να κρατήσουμε και κάτι θετικό από την εν λόγω συνεδρίαση, αυτό είναι πως τα αντανακλαστικά των δημοτικών συμβούλων είναι πλέον αυξημένα και παρατηρείται μια πιο εστιασμένη προσπάθεια προς την ανάκτηση των τύπων και του κύρους που οφείλει να συνοδεύει το ανώτατο όργανο του Δήμου. Εάν τα καταφέρουν, θα επιβεβαιωθεί και η ρήση που λέει πως πρέπει να πιάσεις πάτο για να αρχίσεις να ανεβαίνεις…

Χ.Χ.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε 
μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr