Δύο χρόνια στη διοίκηση του Νοσοκομείου Μολάων

Είκοσι τέσσερις μήνες στη διοίκηση του Νοσοκομείου Μολάων συμπλήρωσε πριν από μερικές ημέρες ο Κωνσταντίνος Κορωνιός.

Προχωρώντας σε έναν προσωπικό απολογισμό της διετίας, ο ίδιος αναφέρει: «Από ένα Νοσοκομείο σε απαξίωση, στην ολοκληρωτική μεταμόρφωση και αναβάθμιση της ΝΜ Μολάων!

Σε μόλις 24 μήνες, ακολουθώντας πιστά το στρατηγικό μας πλάνο, με σκληρή και συστηματική εργασία, υλοποιήσαμε έργο δεκαετιών στο Νοσοκομείο. Ειδικότερα, τους τελευταίους 12 μήνες πραγματοποιήθηκαν:
– Προσλήψεις 56 ατόμων ιατρικού, νοσηλευτικού & λοιπού προσωπικού, που αντιστοιχούν σε 49,7% αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο ρυθμό  στελέχωσης των τελευταίων 30 ετών!
– Πρόσληψη 11 μόνιμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων, το μεγαλύτερο αριθμό στην ιστορία του Νοσοκομείου!
–  Επαναπροκήρυξη όλων των κενών και άγονων ιατρικών θέσεων, ήτοι 3 μόνιμων ιατρών, αναβαθμίζοντάς τις σε βαθμό Επιμελητού Α’ ώστε να καταστούν πιο ελκυστικές για τους υποψήφιους.
– Δημιουργία σύγχρονου εμβολιαστικού κέντρου με 3 γραμμές εμβολιασμού
– Ανακαίνιση και ελαιοχρωματισμός των εσωτερικών κοινόχρηστων χώρων
– Ολική αναδιαμόρφωση και ανακαίνιση αποδυτηρίων προσωπικού
– Πλήρης ανακαίνιση όλων των θαλάμων ασθενών της Ν.Α. πτέρυγας, με νέα WC, ηλεκτρικά κρεβάτια, στρώματα Coco-mat και τηλεοράσεις 40’’
– Δημιουργία νέων τουαλετών ΑμεΑ
– Πλήρης ανακαίνιση καρδιολογικού ιατρείου
– Δημιουργία πρότυπης δανειστικής βιβλιοθήκης
– Δημιουργία υπερσύγχρονων και πρότυπων WC κοινού
– Καινοτόμες δράσεις τηλεϊατρικής σε Άγιο Νικόλαο Βοιών, Κρεμαστή, Μεταμόρφωση, Χάρακα, Πάκια, Λαμπόκαμπο, Ρειχιά κ.α.
– Καινοτόμο σύστημα προτεραιότητας και διαχείρισης ασθενών
– Εξασφάλιση δωρεών άνω 160.000€!
– Απόκτηση νέου, υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού και νοσοκομειακού εξοπλισμού μέσω δωρεών
– Δημιουργία υπερσύγχρονου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)
– Τρείς πανελλήνιες βραβεύσεις».

Όπως επισημαίνει ο Κ. Κορωνιός, πρόκειται για ενέργειες «οι οποίες όχι μόνο αλλάζουν την καθημερινότητα στη Ν.Μ. Μολάων, αλλά θα ξαναδώσουν στους ασθενείς ένα αίσθημα αξιοπρέπειας και την αναβαθμισμένη ποιότητα υπηρεσιών που τους αξίζει! Έχοντας επιτύχει τον υψηλότερο ρυθμό στελέχωσης την τελευταία 20ετία, λύνουμε παθογένειες του παρελθόντος και προχωράμε δυναμικά σε μια νέα εποχή! Έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε, για να φτάσουμε στο επίπεδο που αξίζει στους συμπολίτες μας.

Όμως έχουμε σχέδιο και προσπαθούμε. Και οι πολίτες να νιώθουν σίγουροι ότι αυτήν τη μάχη τη δίνουμε καθημερινά με αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης. Θα συνεχίσουμε δυναμικά την ανοδική μας πορεία και την αναβάθμιση της Ν.Μ. Μολάων. Κάνουμε -και θα κάνουμε -ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε», καταλήγει ο κ. Κορωνιός.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr