Σε επαναλειτουργία μπαίνει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις των τετραγωνικών-εμβαδών, ενώ σημειώνεται ότι θα επιβάλλεται προσαύξηση στις οφειλές για την περίοδο από 1/1/2020

Η προσαύξηση για την εκπρόθεσμη δήλωση υπολογίζεται στο 20% και επιπλέον 5% για κάθε επόμενο εξάμηνο. Σημειώνεται ότι τα ίδια ποσοστά υπάρχουν και στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων με ανώτατο όριο +50%.

Η πρόταση επαναλειτουργίας έχει γίνει από την ΠΟΜΙΔΑ ενώ και η ΚΕΔΕ έχει δώσει την σύμφωνη γνώμη της.

Κάθε ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης ακινήτου, θα μπορεί με τους κωδικούς του TAXISNET να εισέρχεται στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΚΕΔΕ, στην οποία θα εμφανίζονται τα στοιχεία κάθε ακινήτου του, που είναι καταχωρημένα στο Ε9, και στη βάση χρέωσης δημοτικών τελών του ΔΕΔΔΗΕ.

Μέσω της εφαρμογής αυτής θα μπορεί να δηλώσει υπεύθυνα στον οικείο Δήμο, συμπληρωματικά ή και αρχικά, το πραγματικό σημερινό εμβαδόν κάθε ιδιοκτησίας του που ηλεκτροδοτείται ή και που δεν ηλεκτροδοτείται, ή και δεν ηλεκτροδοτήθηκε ποτέ, τακτοποιημένο ή μη, το οποίο θα πρέπει να συμπίπτει με το εμβαδόν που είναι δηλωμένο στο Ε9, αλλά και τυχόν αλλαγή της χρήσης της ιδιοκτησίας σε άλλη από αυτή που ήταν δηλωμένη στο Δήμο.

Από τη ρύθμιση ωφελούνται οι ιδιοκτήτες οι οποίες μπορούν να προχωρήσουν στις διορθώσεις που απαιτούνται χωρίς να επωμιστούν υπέρογκα βάρη από τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, αλλά και οι Δήμοι καθώς και σε αυτή τη φάση αναμένεται να μπούν σημαντικά ποσά στα ταμεία τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή