Η κολύμβηση έχει πολλά εκπληκτικά οφέλη, τι θα συνέβαινε όμως στο σώμα μας, αν κολυμπούσαμε κάθε μέρα; Voila!

Μία ολική προπόνηση σώματος
Το νερό είναι 800 φορές πιο ανθεκτικό από τον αέρα. Αυτή η επιπλέον αντίσταση απαιτεί από όλους τους μύες του σώματός σας να δουλέψουν λίγο πιο σκληρά, όταν κολυμπάτε. Οπότε μιλάμε για μια προπόνηση ολόκληρου του σώματος. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι καίτε περισσότερες θερμίδες σε κάθε προπόνηση, κάτι που μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό σας.

Βελτιώνει την ευελιξία σας
Όταν είσαι μέσα στο νερό, τεντώνεις το σώμα σου με κάθε κίνηση. Η κολύμβηση σας δίνει την ευκαιρία να λυγίσετε το σώμα σας με τρόπους που συνήθως δεν εμπειράται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια από τις καλύτερες καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις
Ως αερόβια δραστηριότητα, η κολύμβηση εμπλέκει και ενισχύει το καρδιαγγειακό σύστημα. Αυτό που διαχωρίζει το κολύμπι από το τρέξιμο και άλλους τύπους καρδιαγγειακής άσκησης στην ξηρά είναι ότι μπορείτε να κολυμπήσετε για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα —ακόμα και κάθε μέρα— καθώς το νερό έχει πολύ χαμηλή πρόσκρουση.

Χαμηλός αντίκτυπος
Όταν κολυμπάτε, δεν ασκείτε μεγάλη πίεση στους μύες, τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους σας όπως θα κάνατε σε άλλα αθλήματα. Ωστόσο, η ενσωμάτωση των προπονήσεων στη ξηρά είναι σημαντική για τη βελτίωση της απόδοσής σας στο κολύμπι. Συγκεκριμένα, η προσθήκη 1 ή 2 προπονήσεων αντίστασης ή βάρους στη ρουτίνα σας μπορεί να σας βοηθήσει να γίνετε πιο δυνατοί στο νερό.

Σε κάνει να νιώθεις καλύτερα
Αν είστε πειθαρχημένοι και κολυμπάτε κάθε μέρα, θα διαπιστώσετε ότι αισθάνεστε πάντα καλύτερα αφού κολυμπήσετε! Το να θυμάστε πώς σας κάνει να νιώθετε το κολύμπι θα σας βοηθήσει να παραμείνετε συνεπείς στο πρόγραμμα της προπόνησης.

Μια άσκηση για όλες τις ηλικίες
Η κολύμβηση είναι μία από τις λίγες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα της ζωής σας — ανεξάρτητα από την ηλικία σας. Επίσης είναι προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία, τραυματισμό. Ακόμα κι αν είστε έγκυος, μπορείτε ακόμα να κολυμπάτε κάθε μέρα!

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ