Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, 19:05

Τέλος στα πιστοποιητικά νόσησης για όσους επαναμολύνθηκαν

Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό νόσησης σε περίπτωση επαναλοίμωξης ανακοίνωσε σήμερα η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.

Η κ. Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική ομάδα. Αυτή των εμβολιασμένων πολιτών η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Μάλιστα δήλωσε πως «κατανοούμε το πρόβλημα που υπάρχει για εκείνους που έχουν ολοκληρώσει τον βασικό τους εμβολιασμό και την στιγμή που έληγε το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, νόσησαν για δεύτερη φορά».

Συμπλήρωσε δε πως προϋπόθεση για να γίνει αυτό, είναι ο πλήρης εμβολιασμός τους και να μην έχουν κάνει τρίτη δόση του εμβολίου.

Παράλληλα, η ίδια εξήγησε πως «όποιος έχει κάνει και την τρίτη δόση, δεν έχει ανάγκη πιστοποιητικού νόσησης γιατί το πιστοποιητικό του εμβολιασμού ισχύει συνεχώς».

Τέλος, δήλωσε πως από τον Σεπτέμβριο είχε αποφασίσει η επιτροπή Εμβολιασμού, να μην χορηγείται πιστοποιητικό για δεύτερη μόλυνση.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, 19:12

Το διαβάσαμε εδώ