Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, 11:34

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Γιώργος Κύρτσος - Η απάντηση του ευρωβουλευτή

Στη διαγραφή του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, έπειτα από απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλου Μαρινάκη.

H ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας:

«Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Κύρτσος, ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο. Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στη δυσφήμηση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται. «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Με τη σειρά του, ο Γιώργος Κύρτσος έδωσε τη δική του απάντηση μέσω Twitter για την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να τον διαγράψει από τις τάξεις της.

Δείτε την ανάρτηση:


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, 16:46Το διαβάσαμε ΕΔΩ