Οι γυναίκες που προσποιούνται οργασμούς δεν είναι μυστικό. Είναι αλήθεια όσο και αν η ανδρική ταυτότητα μπορεί να γίνεται εύθραυστη μερικές φορές με αυτή την είδηση. Οι κοινωνικές πιέσεις έχουν επηρεάσει και τα δύο φύλα στο να πιστεύουν ότι πρέπει να ζήσουν τη ζωή τους με συγκεκριμένο τρόπο για να λάβουν έγκριση ή αναγνώριση. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, οι γυναίκες που προσποιούνται τους οργασμούς δυστυχώς όχι μόνο δεν ανήκουν στο παρελθόν, αλλά πληθαίνουν.

Οι ερευνητές μελέτησαν γυναίκες που αντιλαμβάνονταν ότι οι άνδρες σύντροφοι τους ότι «απειλούνταν εύκολα», έχοντας ουσιαστικά μια εύθραυστη αρρενωπότητα.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κερδίζουν περισσότερα χρήματα από τους συντρόφους τους έχουν διπλάσιες πιθανότητες να προσποιηθούν οργασμούς με τον σύντροφο τους. Οι γυναίκες που προσποιούνται οργασμούς το κάνουν για να διατηρήσουν το εγώ του συντρόφου τους, επειδή το να βγάζουν περισσότερα χρήματα από τον άντρα τους είναι για εκείνους εξευτελιστικό.

Οι γυναίκες αναλαμβάνουν την ευθύνη να συγκρατούν το ανδρικό εγώ. Μετά από χρόνια φεμινιστριών που αγωνίζονται για ισότητα, αυτή η ιδέα φαίνεται αντιπαραγωγική. Υποστηρίζει επίσης ξεπερασμένα ιδανικά. Το σεξ υποτίθεται ότι είναι μια μορφή έκφρασης και ευχαρίστησης, όχι μια επέκταση των ρόλων των φύλων. Η μελέτη έδειξε μάλιστα ότι οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνονται ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια του σεξ, επειδή εστιάζουν περισσότερο στο αν ο σύντροφός τους αισθάνεται ότι απειλείται ή όχι.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2019 ανέφερε ότι οι γυναίκες σπάνια προσποιούνταν πλέον οργασμούς λόγω της ασφάλειας για τον εαυτό τους και τις σχέσεις τους. Δεδομένου ότι ήταν τόσο ασφαλείς μέσα τους, απλώς κοινοποίησαν την ανικανοποίητη ανάγκη και ένιωθαν ασφαλείς να το κάνουν. Είναι ενδιαφέρον ότι σε μόλις τρία χρόνια, οι μελέτες αποκαλύπτουν μια πολιτισμική στροφή πίσω σε ξεπερασμένα πρότυπα.

Συνολικά, η προσποίηση οργασμού είναι σχεδόν βέβαιο ότι βλάπτει περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άνδρες. Προετοιμάζει τις γυναίκες για αποτυχία μακροπρόθεσμα. Προσποιούμενος ότι είσαι ικανοποιημένος, αγνοείς τις σεξουαλικές σου ανάγκες για κάποιον άλλον. Επίσης, αν κάνετε πιο ελεύθερο σεξ και προσποιείστε τον οργασμό, οι άντρες θα περιμένουν από τους άλλους συντρόφους να νιώθουν ικανοποιημένοι με τις ίδιες κινήσεις που έκαναν σε εσάς, αφήνοντας τελικά όλους ανικανοποίητους. Οπότε, βασικά, όταν σκέφτεστε να προσποιηθείτε αυτόν τον οργασμό, σκεφτείτε την ανθρωπότητα και αντιδράστε.

Το διαβάσαμε εδώ