Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, 13:41

Στη Λαμία η Ισπανίδα που διασχίζει τη Νότια Ευρώπη με ποδήλατο

Η ποδηλάτισσα Marta Vázquez από την Ισπανία θα διασχίσει την Ευρώπη από την Ουέλβα στην Κωνσταντινούπολη,για να συγκεντρώσει κεφάλαια με τα οποία θα συνεργαστεί για την ανάκτηση της γης που κάηκε, στη φωτιά του Αλμονάστρου. Στις 17 Ιουλίου 2021, η περιηγήτρια Marta Vázquez θα ξεκινήσει το έργο «Por piñones!», ένα ταξίδι με το ποδήλατο μόνη, στο οποίο θα διασχίσει την Ευρώπη από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά, από την επαρχία Ουέλβα προς την Κωνσταντινούπολη, σημείο όπου συναντώνται η ευρωπαϊκή και η ασιατική ήπειρος.

Η ποδηλάτισσα Marta Vázquez θα κάνει 8.000 χιλιόμετρα με το ποδήλατο για την αναδάσωση της Sierra de Huelva. Ο λόγος για αυτό το ταξίδι μέσα από δέκα χώρες, είναι να συγκεντρώσει κεφάλαια, ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο του ταξιδιού, που προορίζεται για την αναδάσωση της γης που επλήγη από την «πυρκαγιά Αλμονάστερ». Η φωτιά κατέστρεψε το καλοκαίρι του 2020 περισσότερα από 15.000 εκτάρια δάσους, στις περιοχές Huelva από τη Sierra de Aracena και το Picos de Aroche, το Andévalo και το Mining Basin.

Η Μάρτα έχει συνεργαστεί με Οικολόγους σε Δράση και τοπικούς συλλόγους με Feet on the Earth, Huelva Te Mira, United Villages Neighborhood Association και Neighborhood Platform της La Zarza, για την ανάπτυξη ενός σχεδίου αναδάσωσης για 500 εκτάρια στα περίχωρα της Cueva de la Mora, ένα χωριό που ανήκει στο Almonaster la Real, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Εκτός από αυτή την επαναφύτευση που σχεδιάστηκε να γίνει με ιθαγενή είδη, όπως βελανιδιές, φελλοβελανιδιές ή πιρουέτας, τα χρήματα που συγκεντρώνονται θα πάνε κυρίως στην κατασκευή και εξοπλισμό για ένα δασικό φυτώριο, στο οποίο θα φυτρώνουν και θα παράγονται έως και 5.000 σπορόφυτα ανά έτος, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των μελλοντικών επαναφυτεύσεις.

Αυτές οι ενέργειες θα προστεθούν στις προσπάθειες που έχουν αναπτύξει οι τοπικοί σύλλογοι εθελοντικά από τότε που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Η Μάρτα είναι αληθινή λάτρης των ταξιδιών. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη μεγάλη περιπέτεια, αφού το 2016 έκανε μόνη της τον γύρο του κόσμου για ένα χρόνο. Ωστόσο, ναι, θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει ταξίδι τέτοιων διαστάσεων με ποδήλατο. Με αυτό το μέσο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της φροντίδας για το περιβάλλον ώστε να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

 

 

Πηγή: LamiaReport

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, 13:41

Το διαβάσαμε εδώ