Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, 18:02

Zougla Newsroom 

«Ο κύριος Μητσοτάκης, αφού νοιάζεται για τους πολίτες, γιατί θέλει να μου πάρει το δικαίωμα να ζεσταθώ και να κάνω ένα μπάνιο και να το χαρώ χωρίς να είμαι αγχωμένη;», αναρωτιέται, μιλώντας για δεύτερη φορά στη «Ζούγκλα», η Ευαγγελία Κιλιορίδου, από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια πολίτη της οποίας ο λογαριασμός της ΔΕΗ ήρθε φουσκωμένος και δεν μπορεί να τον πληρώσει. Ο μισθός της είναι 670 ευρώ και καλείται τώρα να πληρώσει 470 ευρώ ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσει τον μήνα με 200 ευρώ!

Και δεν είναι η μόνη. Καθημερινά στα γραφεία της «Ζούγκλας» τηλεφωνούν δεκάδες πολίτες που διαμαρτύρονται για φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του δημοσιογράφου Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ, από την Ξάνθη, ο οποίος συζεί με τον ηλικιωμένο πατέρα του και ο λογαριασμός ρεύματος του ήρθε 738,25 ευρώ για έναν μήνα. 

Ήδη την Τετάρτη η «Ζούγκλα» δημοσίευσε πλήρες ρεπορτάζ για την ταλαιπωρία της κυρίας Κιλιορίδου, η οποία είχε στείλει σαφές μήνυμα πως την Πέμπτη θα απευθυνθεί σε κατάστημα της εταιρείας προκειμένου να δει τι θα κάνει με τον λογαριασμό.

Έτσι κι έγινε. Σε νέα επικοινωνία που είχαμε με την κυρία Κιλιορίδου, η ίδια περιγράφει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα τον Γολγοθά που πέρασε όταν απευθύνθηκε σε κατάστημα της ΔΕΗ, καθώς και την άσχημη συμπεριφορά υπαλλήλου και προϊσταμένης. Μάλιστα, στο τέλος εισέπραξε την απάντηση «Δεν μπορεί να γίνει τίποτε με τον λογαριασμό!».

«Ελάτε εσείς, κύριε Μητσοτάκη, να μου πείτε πώς μπορεί κάποιος να πληρώνει τον λογαριασμό. Τα τελευταία χρόνια μού έχουν πάρει τη χαρά μου, έχουν ακριβύνει τα πάντα. Εγώ τώρα θα πρέπει να είμαι μέσα σε μια παγωμάρα στο σπίτι και να σκέφτομαι εάν θα πρέπει να ανάψω τον θερμοσίφωνα και εάν θα πρέπει να ζεσταθώ ή να μην αφήσω σε κάποιο δωμάτιο το φως ανοιχτό», συνεχίζει η πολίτης από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ζούγκλας», το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος οφείλεται και στην άγνοια των καταναλωτών πως θα πρέπει να συμφωνήσουν με τον πάροχό τους σταθερή τιμή της κιλοβατώρας, προκειμένου να μην τους έρχεται στον λογαριασμό τους η ρήτρα αναπροσαρμογής. Άρα, βλέποντας κανείς στον λογαριασμό του ρήτρα αναπροσαρμογής, σημαίνει πως δεν χρεώνεται με σταθερή τιμή κιλοβατώρας, αλλά η χονδρική τιμή του ρεύματος κυμαίνεται ανάλογα με το πόσο. Και, βεβαίως, αυτή την περίοδο η χονδρική τιμή έχει φτάσει στα ύψη.

Η κυρία Κιλιορίδου φυσικά και δεν ήταν ενήμερη για κάτι τέτοιο, όπως ανέφερε στη «Ζούγκλα», αλλά τώρα, προκειμένου να μην της έρθει πια τόσο υψηλός λογαριασμός, κατοχύρωσε σταθερή τιμή κιλοβατώρας ηλεκτρονικά, δηλαδή μέσω Διαδικτύου, από την ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ακούστε όλα όσα είπε στη «Ζούγκλα» η κυρία Κιλιορίδου:

 

Βροχή οι καταγγελίες στο Instagram του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

Tην ίδια ώρα, μετά τη δημοσίευση στο Ιnstragram του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου του θέματος με την κυρία Κιλιορίδου, δεκάδες παθόντες πολίτες απάντησαν στον δημοσιογράφο διαδικτυακά στέλνοντάς του τους φουσκωμένους λογαριασμούς τους.

Είναι σαφές πως η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη. Όλα έχουν ακριβύνει, με συνέπεια να δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Και το ερώτημα είναι πού θα οδηγήσει όλη αυτή η αγανάκτηση…

Δείτε τι έστειλαν οι πολίτες στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο:

Διαβάστε επίσης:Το διαβάσαμε ΕΔΩ