Στον κάθε Άλκη…

Η νεοσύστατη ομάδα του ΠΑΣ Σπάρτης (έτος ίδρυσης 2021), αποτελούμενη κυρίως από παιδιά ηλικίας 15-17 ετών, τερμάτισε στην 3η θέση του τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α΄ κατηγορίας Λακωνίας, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Όμως, τα παιδιά, πέρα από το ταλέντο που διαθέτουν, επέδειξαν και την ευαισθησία τους για όσα δεινά συμβαίνουν τελευταία στον χώρο του αθλητισμού, κρατώντας ένα πανό αφιερωμένο «Στον κάθε Άλκη» και με βασικό σύνθημα «Όχι στη βία», με αφορμή το πρόσφατο τραγικό γεγονός της άνανδρης δολοφονίας του Άλκη Καμπανού από χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια κι εύσημα σε όλους για μια τέτοια πρωτοβουλία, που στέλνει ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας, μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Η τοπική κοινωνία της Σπάρτης, όπως και κάθε μικρή ή μεγάλη κοινότητα, έχει ανάγκη από κινήσεις καταδίκης νοσηρών φαινομένων και ειδεχθών εγκλημάτων κάθε μορφής, είτε προέρχονται από τον χώρο του αθλητισμού, είτε από αλλού. Κάθε κίνηση για την προώθηση υγιών  και θετικών προτύπων, που έχουν αντίκτυπο ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, αποτελεί απαραίτητη συνθήκη, εάν οι σύγχρονες κοινωνίες επιθυμούν να «χτίσουν» το μέλλον πάνω σε κανόνες συλλογικότητας, ηθικών αξιών, αλληλεγγύης, δοτικότητας κι αγάπης, όπως ευαγγελίζονται συχνά.

Ευκταίο είναι παρόμοιες πράξεις να βρουν μιμητές και να υπάρχει ανάλογη συνέχεια σε τακτική βάση…

Χ.Π.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr