Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 17:28

ΣΥΡΙΖΑ: Επικοινωνιακό κρεσέντο ποινικού λαϊκισμού οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία

«Επικοινωνιακό κρεσέντο ποινικού λαϊκισμού», χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την οπαδική βία ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης. Σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι σημερινές ανακοινώσεις των υπουργών Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη και υφυπουργού Αθλητισμού για την αντιμετώπιση της λεγόμενης «οπαδικής βίας» σηματοδοτούν την πλήρη επιστροφή της Δεξιάς στο παρελθόν: Επαναφορά της απαγόρευσης της κουκούλας, περαιτέρω αυστηροποίηση του αποτυχημένου ιδιώνυμου και μονομερής, σκληρή καταστολή συνθέτουν το νέο επικοινωνιακό πακέτο μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όλα αυτά, στην προσπάθειά της να αποποιηθεί τις πολιτικές ευθύνες της διετούς απραξίας της, που οδήγησε στην οδυνηρή κλιμάκωση της βίας, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου».

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε «καμία αναφορά στη ρίζα του προβλήματος, τη σήψη και τη διαπλοκή, στις ευθύνες των μεγαλομετόχων, στις υπόγειες διαδρομές μεταξύ οπαδικών στρατών κι ακροδεξιάς. Και βέβαια, στην παντελή απουσία κάθε πολιτικής πρόληψης και αποτροπής του φαινομένου της κοινωνικής βίας, που προκαλείται από τις σκληρές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές της».

Κλείνοντας, αναφέρει ότι «το θέμα είναι αρκετά σοβαρό για να αντιμετωπιστεί με ένα επικοινωνιακό κρεσέντο ποινικού λαϊκισμού και πυγμής για την πρόσκαιρη ικανοποίηση της κοινής γνώμης. Απαιτεί τη συνεργασία όλων των Φορέων και τον ουσιαστικό διάλογο, με σκοπό μια ολιστική προσέγγιση, που θα αντιμετωπίζει συνολικά και σε βάθος το φαινόμενο της βίας σε όλες τις εκφάνσεις του».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 17:28

Το διαβάσαμε ΕΔΩ