Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 00:56

Χατζηδάκης: Καταρρέουν οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ και ενοχλούνται

«Το επαναλαμβάνω: Αυτό που υιοθετήθηκε με τον νόμο για την τετραήμερη εργασία, (μετά από αίτημα του εργαζομένου και συμφωνία με τον εργοδότη του), είναι ακριβώς αυτό που υιοθετήθηκε και στο Βέλγιο! Ακριβώς! Με τη διαφορά ότι στο Βέλγιο αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ και σε φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης, ενώ στην Ελλάδα θεωρείται “αντεργατικό”».

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, σε γραπτή δήλωσή του, απαντώντας σε δηλώσεις του κ. Νάσου Ηλιόπουλου και της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηδάκης, «οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις τους υπογραμμίζουν απλώς την απόγνωσή τους για την κατάρρευση του μύθου που προσπάθησαν να δημιουργήσουν. Μέχρι και δηλώσεις μου για την ενέργεια πολύ πριν ξεσπάσει η διεθνής ενεργειακή κρίση επιστράτευσαν, για να κρυφτούν πολιτικά. Όσο για το ύφος; Είναι το γνωστό “κεντρώο” ύφος ΣΥΡΙΖΑ».

«Τους προειδοποιούμε όμως:

Τους περιμένουν τρεις ακόμα δυσάρεστες εκπλήξεις:

– η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, η οποία έχει ήδη μειωθεί από 17,2% το καλοκαίρι του 2019 σε 12,8% τον Δεκέμβριο του 2021,

– η εγκατάσταση της ψηφιακής κάρτας εργασίας τους επόμενους μήνες, πάγιο αίτημα της ΓΣΕΕ

– και η σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Μαΐου.

Λυπούμαστε που γκρεμίζουμε τους μύθους τους, αλλά τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 00:56

Το διαβάσαμε ΕΔΩ