Πάγια θέση του Επικεφαλής της Παράταξής μας «Ιεράπετρα Νέα Πορεία» και Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, είναι η στήριξη όλων των επενδυτικών δραστηριοτήτων είτε αφορούν τον αγροτικό τομέα είτε αφορούν τον τουρισμό με την προϋπόθεση βέβαια ότι λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες άδειες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Η προσπάθειά μας, η οποία έχε ξεκινήσει από το 2014, να εντάξουμε στον τουριστικό χάρτη όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας εκμεταλλευόμενοι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής συνεχίζεται. Με όραμα και μεθοδικότητα επιδιώκουμε να ακολουθήσουμε σύγχρονους δρόμους για την τουριστική ανάπτυξη και να περάσουμε σε δυναμικές μορφές τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψιν τις συγκυρίες της εποχής και τις νέες τάσεις που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια
Αναφορικά με την Κοινότητα Καβουσίου λέμε ξεκάθαρα «ΝΑΙ» στην τουριστική επένδυση που ετοιμάζεται. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε σίγουροι ότι η Κοινότητα Καβουσίου με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της, όπως είναι η πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, το φυσικό κάλλος, η γεωγραφική ποικιλομορφία, αλλά και με τα έργα υποδομής που υλοποιούμε, μπορεί να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό για τον Δήμο της Ιεράπετρας και για όλη την Κρήτη. Το Καβούσι έχει τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης οι οποίες ήρθε η ώρα να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ