Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022, 01:03

Αυστρία: Ο καγκελάριος Νεχάμερ καταδικάζει την αναγνώριση των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ από τη Μόσχα

Η αυστριακή κυβέρνηση καταδίκασε πριν από λίγο την αναγνώριση από τη Μόσχα των «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και συγκάλεσε για την Τρίτη (22/2), έκτακτο «υπουργικό συμβούλιο κρίσης», προκειμένου να αποφασίσει τη λήψη μέτρων σε εθνικό επίπεδο. Νωρίτερα απόψε ο καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον συντονισμό δράσης και στο πλαίσιο της ΕΕ.

«Δυστυχώς αυτό που φοβόμασταν εδώ και μέρες και για το οποίο προειδοποιούσαμε, συνέβη. Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για απόσυρση στρατευμάτων. Είχα προειδοποιήσει πριν από αρκετές ημέρες ότι επρόκειτο, πιθανόν, για ψεύτικη απόσυρση δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Νεχάμερ και τόνισε ότι η αυστριακή κυβέρνηση καταδικάζει την αποψινή απόφαση της Μόσχας.

«Βρισκόμαστε σε στενή διαβούλευση με τους ευρωπαίους εταίρους μας για να συζητήσουμε πώς θα προχωρήσουμε. Το υπουργικό συμβούλιο κρίσης έχει συγκληθεί για αύριο προκειμένου να συζητήσουμε πώς θα προχωρήσουμε και σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε ο αυστριακός καγκελάριος.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022, 01:04

Το διαβάσαμε εδώ