Στον Ηλία Περγαντή το 1ο βραβείο του διαγωνισμού «Τρίπολη iso 200»

Ο Δήμος Τρίπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων και δράσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, υλοποίησε Πανελλήνιο φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Τρίπολη iso 200», ο οποίος ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και εξαιρετικά έργα, τα οποία εξακολουθούν να εκτίθενται σε κεντρικά σημεία της πόλης, συνθέτοντας έναν ζωντανό εκθεσιακό περίπατο.

Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τριπόλεως η βράβευση των 3 καλύτερων φωτογραφιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό από τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κωνσταντίνο Τζιούμη. Η επιλογή της καλύτερης φωτογραφίας έγινε από το κοινό -συνολικά περίπου 22.500 άτομα ψήφισαν διαδικτυακά-, αλλά και από μία καταξιωμένη επιτροπή φωτογράφων και καλλιτεχνών. 

Το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό κέρδισε ο Σπαρτιάτης Ηλίας Περγαντής, η φωτογραφία του οποίου ήταν η πρώτη τόσο στην επιλογή του κοινού, όσο και του διεθνώς καταξιωμένου φωτογράφου Βαγγέλη Κύρη, μέλους της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

Η φωτογραφία που κέρδισε αναπαριστά έναν Έλληνα αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης, να κρατά στα χέρια του το νεογέννητο παιδί του και να το φιλά. Μία φωτογραφία που συμβολίζει την αναγέννηση, την άνθηση και τη συνέχεια του ελληνικού γένους, μέσα από τον φακό και τη ματιά του συμπολίτη μας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι και ο Δήμος Σπάρτης είχε συνεργαστεί με τον κ. Η. Περγαντή, πραγματοποιώντας υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2021, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της πόλης για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, αποσπώντας και εδώ πολύ θετικά σχόλια από τους πολίτες της Σπάρτης. Έκτοτε τα έργα του φωτογράφου έχουν ταξιδέψει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr