Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 11:11

Τένις: Στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης η Σάκκαρη

Στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης επέστρεψε αυτή την εβδομάδα η Μαρία Σάκκαρη, ισοφαρίζοντας ισοφαρίζει το career high της, τη στιγμή που ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει στην 4η θέση για τους άνδρες.

Η Ελληνίδα τενίστρια επέστρεψε και πάλι ανάμεσα στις κορυφαίες, κερδίζοντας δύο θέσεις με 4.191 βαθμούς, καθώς η Ανέτ Κονταβέιτ υποχώρησε μια θέση στο Νο.7, ενώ η Γκαρμπίνε Μουγουρούθα έχασε 2 θέσεις και υποχώρησε στο Νο.9.+

Η 6η θέση είναι η καλύτερη που έχει πάρει ποτέ η Ελληνίδα τενίστρια, αλλά και η καλύτερη θέση που είχε ποτέ παίκτρια από τη χώρα μας στην ιστορία της WTA.

Αυτή την εβδομάδα η Μαρία θα αγωνιστεί στην Ντόχα και στο πρώτο 1000άρι της χρονιάς, όπου θα διεκδικήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 5.

Οι θέσεις κατάταξης στις γυναίκες

Οι πρώτες θέσεις στην κατάταξη παρέμειναν ίδιες και αυτή την εβδομάδα, με την Άσλει Μπάρτι να παραμένει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, την Αρίνα Σαμπαλένκα και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα να την ακολουθούν, σε Νο.2 και Νο.3 αντίστοιχα. Η Πάουλα Μπαντόζα ανέβηκε στο Νο.4 για πρώτη φορά, ρίχνοντας στο Νο.5 την Καρολίνα Πλίσκοβα.

Η πρωταθλήτρια του Ντουμπάι, Γελένα Οσταπένκο, σκαρφάλωσε 8 θέσεις, στο Νο.13, επιστρέφοντας στο Top 15. Η φιναλίστ της διοργάνωσης, Βερόνικα Κουντερμέτοβα, κέρδισε 6 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.25.

Συνεχίζει στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς

Δεν υπήρξε καμιά αλλαγή στην πρώτη 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης της ATP ούτε αυτή την εβδομάδα, που ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία (ΑΤP). Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παρέμεινε στην 4η θέση του κόσμου με 6.565 βαθμούς, πίσω από τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς, τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ και τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. 

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022, 11:14