Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου συμμετέχει στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε για το Βιβλίο» το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου

Ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου με τις δύο Δημοτικές Βιβλιοθήκες μας, τη Δημοτική βιβλιοθήκη “Μιχάλης Κατσαρός”  στο Μοσχάτο και τη Δημοτική βιβλιοθήκη “Κωστής Παλαμάς” στον Ταύρο, συμμετέχουν ενεργά στη συγκέντρωση βιβλίων στη δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε για το Βιβλίο», το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 από τις 9:00 π.μ. έως και τις 14:30 μ.μ. 

Η συγκέντρωση των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί  στο Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 και Αγίου Γερασίμου και στο π. Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου. Όσες και όσοι έχουν τη διάθεση να χαρίσουν τα βιβλία τους, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα ήταν προτιμητέο να αφορούν μόνο ελληνική και ξένη λογοτεχνία ενηλίκων και παιδιών από το 2005 μέχρι και σήμερα, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα τα βιβλία αυτά να αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των Δημοτικών μας Βιβλιοθηκών, για τις ανάγκες των σχολικών βιβλιοθηκών, καθώς και των βιβλιοθηκών άλλων φορέων και συλλόγων που εδρεύουν στον Δήμο μας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η κοινή μας δράση με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε για το Βιβλίο”,  θα έχει επιτυχία όπως και τις προηγούμενες φορές και θα καλύψει τις ανάγκες των  βιβλιοθηκών του Δήμου μας. Το βιβλίο αποτελεί τη βασικότερη μορφή έντυπου λόγου και συνιστά την πιο ουσιαστική μορφή επικοινωνίας, καθώς μέσα από τον γραπτό λόγο επιβίωσαν οι γνώσεις του ανθρώπου. Το ουσιαστικό αποτέλεσμα της εξέλιξης του έντυπου λόγου αφορά στη ραγδαία μετάδοση της γνώσης και στη διεύρυνση της πνευματικής καλλιέργειας. Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου ο συγγραφέας μάς  καταθέτει τη μελέτη, την έρευνα, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του και μας εισάγει στον  δικό του κόσμο προσφέροντας την ευκαιρία να τον προσεγγίσουμε και να ερμηνεύσουμε τη σκέψη του. Σε μία δύσκολη περίοδο σαν τη σημερινήη δική σας εθελοντική συνεισφορά  προωθεί το βιβλίο ως ένα σημαντικό πολιτισμικό «δώρο»  που το έχει ανάγκη όλος ο κόσμος.

Εύχομαι σε όλες και όλους υγεία και Καλή Σαρακοστή».

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου



Το διαβάσαμε ΕΔΩ