Τι λέει στο twitter o εκπροσώπου του Αφγανικού υπουργείου ΕΞωτερικών

Με τις ρωσικές δυνάμεις να βρίσκονται σε απόσταση 10 χλμ. από το Κίεβο, οι Ταλιμπάν, οι οποίοι ανέλαβαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ, ζήτησαν αυτοσυγκράτηση και εξέφρασαν ανησυχίες για την «πραγματική πιθανότητα απωλειών αμάχων» σε δήλωση την Παρασκευή.

«Το Ισλαμικό Εμιράτο κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και από τα δύο μέρη. Όλες οι πλευρές πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν θέσεις που θα μπορούσαν να εντείνουν τη βία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιλύσουν τη σύγκρουση μέσω διαλόγου.

“Όλες οι πλευρές πρέπει να σταματήσουν να παίρνουν θέσεις που θα μπορούσαν να εντείνουν τη βία”, δήλωσε ο Αμπντούλ Καχάρ Μπαλκί, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Αφγανιστάν.

Ο Μπαλκί τόνισε ότι η προσωρινή κυβέρνηση των Ταλιμπάν παρακολουθεί με “εξωτερική πολιτική ουδετερότητας (αλλά) καλεί και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης να επιλύσουν την κρίση με διάλογο και ειρηνικά μέσα”.

Προηγούμενο άρθρο«Άγιος Παΐσιος»: Αποθέωσαν τον Τσακίρογλου για την ερμηνεία του – «Τεράστιος ηθοποιός – Τι μεγαλείο»Το διαβάσαμε εδώ