Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, 23:57

Ο ΟΟΣΑ κλείνει την πόρτα στην ένταξη της Ρωσίας

Ο ΟΟΣΑ θα κλείσει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας και θα κλείσει το γραφείο του στη Μόσχα ως αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο διεθνής οργανισμός.

“Ο ΟΟΣΑ παραμένει σταθερά αλληλέγγυος προς τον ουκρανικό λαό”, αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καταδικάζει “με τον πιο έντονο τρόπο τη μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας”.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που έχει μέλη του όλες τις ανεπτυγμένες χώρες, θα κλείσει οριστικά τον φάκελο της ένταξης της Ρωσίας που είχε ήδη ανασταλεί το 2014 μετά την ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας.

Επίσης, η Ρωσία δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτη “σε επίπεδο υπουργών και στα όργανα όπου εμφανίζεται στον κατάλογο των προσκεκλημένων”, διευκρινίζει ο ΟΟΣΑ.

Η Μόσχα παραμερίζεται σταδιακά από το διεθνές χρηματοπιστωτικό και οικονομικό σύστημα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, καθώς υπόκειται σε όλο και πιο βαριές οικονομικές κυρώσεις από τις δυτικές χώρες.

Οι κυρώσεις αυτές πλήττουν το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αρκετές τράπεζες, καθώς και φυσικά πρόσωπα, ολιγάρχες ή πολιτικούς.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2022, 23:57

Το διαβάσαμε ΕΔΩ