Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανάς, κοντά στη Μαριούπολη

Δύο ομογενείς έχασαν τη ζωή τους, και έξι τραυματίστηκαν, κατά τις αιματηρές συγκρούσες στην Ουκρανία όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

Οι δύο Έλληνες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στο χωριό Σαρτανάς, κοντά στη Μαριούπολη. Μεταξύ των έξι Ελλήνων που έχουν τραυματιστεί είναι και ένα παιδί.

Την είδηση επιβεβαίωσαν ο περιφερειάρχης της Μαριούπουλης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την κατάσταση των τραυματιών.

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τον θάνατο των δύο ομογενών

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικώνγια τον θάνατο δύο ομογενών και τον τραυματισμό ακόμη έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού, στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά στην Ουκρανία.

«Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό τηςκαι καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Προηγούμενο άρθροΕρντογάν: Εδάφη ευρωπαϊκών χωρών μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τουρκικά
Επόμενο άρθροΠειραιάς: Φωτιά δίπλα στο Ναυτικό Όμιλο ΕλλάδοςΤο διαβάσαμε εδώ