Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022, 08:20

Μεξικό: Μεταμφίεσαν ναρκωτικά αξίας 3 εκ. δολαρίων σε... λευκά κρεμμύδια, αλλά τα...μύρισε  ο σκύλος

Ένα πρωτότυπο τρόπο για να περάσουν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών στην Αμερική, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τις Αρχές, βρήκαν Μεξικανοί διακινητές ναρκωτικών που προσπάθησαν να μεταμφιέσουν ώστε να μοιάζουν με λευκά κρεμμύδια, πακετάκια περίπου 600 κιλών μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο υπολόγισαν χωρίς το λαγωνικό της αμερικανικής υπηρεσίας τελωνείων και την εξαιρετική του όσφρηση που δεν επέτρεψε στο τέχνασμα τους να στεφθεί από επιτυχία.

Ημιρυμουλκούμενο με φορτίο κρεμμυδιών, μέσα στο οποίο ήταν κρυμμένα τα ναρκωτικά, σταμάτησε για έλεγχο σε φυλάκιο της συνοριοφρουράς της Καλιφόρνιας και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος έδωσε στον χειριστή του να καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά.

Μεταξύ των χιλιάδων πραγματικών κρεμμυδιών, οι τελωνειακοί βρήκαν στον έλεγχο που ακολούθησε κάπου 1.200 μικρά πακέτα πούδρας σε λευκές συσκευασίες, στις οποίες οι διακινητές είχαν δώσει τη μορφή των βολβών αυτών για να ξεγελάσουν τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

 «Δεν πρόκειται μόνο για πανούργα προσπάθεια να μπουν λαθραία ναρκωτικά στη χώρα, που δεν έχω ξαναδεί ποτέ, αλλά είναι επίσης κάτι που πήρε πολύ χρόνο, να συσκευαστούν έτσι τα ναρκωτικά», σχολίασε ο Σίντνι Άκι της υπηρεσίας τελωνείων του Σαν Ντιέγκο, στη νότια Καλιφόρνια.

Κατά τους υπολογισμούς της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων, τα 600 κιλά μεθαμφεταμίνης θα είχαν αξία μεταπώλησης 2,9 εκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλη ένδειξη της ευρηματικότητας των διακινητών ναρκωτικών: τα αμερικανικά τελωνεία ανακοίνωσαν επίσης πως εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο κιλά μαριχουάνας κρυμμένα μέσα σε κουτιά με δημητριακά για πρωινό, τα οποία είχαν σταλεί ταχυδρομικώς στη Βρετανία από την πολιτεία του Κεντάκι.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022, 08:43

Το διαβάσαμε εδώ