Ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Καλαμάτας διοργανώνει ένα από τους μεγαλύτερους αθλητικούς αγώνες που έχουν γίνει στην Πελοπόννησο, μια λαμπρή εκδήλωση που θα αποτελέσει το γεγονός της χρονιάς για την Καλαμάτα.

Πρόκειται για τον Αγώνα Άλματος Επί Κοντώ στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας,την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022. Η καινοτομία του αγώνα είναι ότι θα υλοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο, την καλαίσθητη και ευρύχωρη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, πράγμα που θα προσφέρει την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά ένα εντυπωσιακό θέαμα.               

Ο αγώνας θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός τελικού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, μιας και θα συναγωνιστούν οι κορυφαίοι αθλητές του Άλματος επί Κοντώ, όπως ο Εμμανουήλ Καραλής, η Ελένη Κλαούντια Πόλακ και πολλοί ακόμα. Ίσως είμαστε τυχεροί να δούμε ακόμη και ένα Πανελλήνιο Ρεκόρ!

Τα οφέλη που θα προσφέρει ο αγώνας στην πόλη της Καλαμάτας και τους χορηγούς θα είναι πολλαπλά, μιας και θα έχει μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ, τον αθλητικό τύπο, με πιθανή την τηλεοπτική μετάδοση από κανάλι περιφερειακής και πανελληνίας εμβέλειας, με σχολιαστή τον επιφανή δημοσιογράφο Νίκο Τσώνη.

Εκατοντάδες επισκέπτες θα έρθουν στην πόλη για να παρακολουθήσουν αυτό το μοναδικό γεγονός, και φυσικά οι κάτοικοι της Καλαμάτας θα το αγκαλιάσουν με θέρμη. Ο αγώνας θα έχει παράλληλες δραστηριότητες με κοινωνική προσφορά και σεμινάριο για τα παιδιά, ενώ θα τηρεί όλα μέτρα προστασίας κατά του covid-19.  

Αγώνες STREET POLE VAULT διεξάγονται εδώ και χρόνια σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και στην Αθήνα (Σύνταγμα, Ζάππειο) πάντα με τεράστια επιτυχία.

ΕλλαδικόΤο διαβάσαμε εδώ