Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022, 14:37

Merck: Υποστήριξη της δράσης «Curious Minds, Creative Professionals»

Η Merck, κορυφαία εταιρεία επιστημών και τεχνολογίας, παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της στις αρχές της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ενισχύοντας αυτή τη φορά μια δράση εκπαίδευσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων μαθητών.

Στο πλαίσιο της δράσης «Curious Minds, Creative Professionals», εργαζόμενοι της Merck Ελλάδος, ενημερώνουν μαθητές και μαθήτριες ανά τη χώρα για τους κλάδους κυρίως των θετικών επιστημών, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν την καθοριστική σημασία της Περιέργειας, της Δημιουργικότητας, της Κριτικής Ικανότητας και της Επίλυσης Προβλημάτων, ως δεξιοτήτων για την επαγγελματική εξέλιξη στα θετικά επαγγέλματα.

Εργαζόμενοι της Merck Ελλάδος αναλαμβάνουν το ρόλο του μέντορα, συζητώντας μέσω live ομαδικών συνεδριών και ασύγχρονων ερωτο-απαντήσεων, με μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τη Βιολογία, τη Φαρμακευτική, τη Χημεία, την Ιατρική, τα Μαθηματικά, τη Φυσική κ.α. Παράλληλα, εμπνέουν και προτρέπουν τη νέα γενιά να αναπτύξει δεξιότητες που κρίνονται απαραίτητες για την ενασχόληση με τις ειδικότητες αυτές, αλλά και για την προσωπική, ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξέλιξή τους.

«Στόχος μας είναι να διοχετεύουμε τις γνώσεις και την εμπειρία μας σε τομείς που μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τη διαφορά», σχολίασε σχετικά η κ. Αλεξάνδρα Κιτσαντά, Communications Associate Manager της Merck. «Πιστεύουμε ότι η περιέργεια, η δημιουργικότητα και το θάρρος να επεκτείνουμε τα όριά μας, είναι κομβικής σημασίας παράγοντες για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων και κατ’ επέκταση για την εξέλιξη όλης της κοινωνίας. Η υποστήριξη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων είναι σημαντική για εμάς. Στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων για την επιστήμη και τη βαθύτερη κατανόηση της αξίας της έρευνας».

Η συγκεκριμένη δράση αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «The Tipping Point» η οποία επιχειρεί να μειώσει την τυχαιότητα στη λήψη κρίσιμων ακαδημαϊκών και επαγγελματικών αποφάσεων από τους νέους, φέρνοντάς τους σε επαφή με πληθώρα επαγγελματιών με τους οποίους θα μπορούσαν να μιλήσουν διαφορετικά.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Μαρτίου 2022, 14:37

Το διαβάσαμε εδώ