2 τρόποι για να πεις αντίο στα αραιά φρύδια

Η επιχείρηση «τέλεια, πυκνά φρύδια» δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει υπομονή, χρόνο και αναγνώριση της κατάστασης. Τι είναι αυτό που έχει προκαλέσει την αραίωση στα φρύδια σου; Ποια μέτρα πρέπει να λάβεις;

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 2 κοινές αιτίες της αραίωσης στα φρύδια, αλλά και τους τρόπους για να διορθώσεις την κατάσταση!

Εάν η αραίωση, οφείλεται στην υπερβολή που έκανες με το τσιμπιδάκι φρυδιών…
Άνθρωποι είμαστε και άτυχες στιγμές έχουμε. H beauty ρουτίνα μας δεν εξαιρείται. Και μία από τις πιο άτυχες στιγμές που όλες μας ενώνει (ok τις περισσότερες, έστω) ήταν η ώρα που πιάσαμε το τσιμπιδάκι φρυδιών στα χέρια μας και αρχίσαμε να βγάζουμε τις «περιττές» τριχούλες. Λίγο η προσήλωση, η απειρία, η εμμονή με το μεγεθυντικό καθρέφτη και μέσα σε λίγα λεπτά λεπτά είδαμε τα φρύδια μας να συρρικνώνονται σε πάχος και να γίνονται πιο αραιά.

Παρόλα αυτά, ακόμη και τα υπερβολικά αραιά ή λεπτά φρύδια μεγαλώνουν ξανά, με τις τρίχες στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως αναφέρουν οι experts, να επανέρχονται πιο κοντές και λεπτές. Κάπου εδώ, μπαίνουν οροί ειδικά σχεδιασμένοι για τη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου μας, με θρεπτικά συστατικά όπως βότανα, φυσικά συστατικά, βιταμίνες, κλπ που περιποιούνται τα φρύδια συμβάλλοντας στην πιο γρήγορη και υγιή ανάπτυξή τους.

Εάν η αιτία της αραίωσης οφείλεται σε κακή διατροφή ή άλλες αιτίες που έχουν ως αποτέλεσμα τη γενικότερη τριχόπτωση
Η διατροφή παίζει το δικό της σημαντικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη των φρυδιών. Ένα διατροφολόγιο με ελλιπή πρόσληψη βιταμινών Α, Β, D ή Ε, ή ακόμη και η έλλειψη σιδήρου, μπορεί πολλές φορές να συγκαταλέγεται μέσα στους βασικούς «ενόχους» της αραίωσης στα φρύδια. Επίσης, τα αραιά φρύδια μπορεί να είναι σημάδι μιας πάθησης όπως το έκζεμα, η αλωπεκία ή η υπολειτουργία του θυρεοειδούς. Εκτός λοιπόν, από την υιοθέτηση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής ή της διερεύνησης του ιατρικού λόγου πίσω από την τριχόπτωση, ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια, είναι να τους δώσεις σχήμα και να τα γεμίσεις με ένα μολύβι φρυδιών.

Πηγή: lakonikos.gr