Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, 15:25

Θεσσαλονίκη: Έπιασαν 100 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες- Οκτώ συλλήψεις

Συνολικά 100 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα, 7 άνδρες και μία γυναίκα, εκτελωνιστές και εκπρόσωποι εταιρείας εμπορίας φρούτων και λαχανικών, με έδρα τη Νάουσα.

Το κοντέινερ με τα ναρκωτικά ήταν φορτωμένο σε πλοίο που έφτασε τη Δευτέρα, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στα χαρτιά φαινόταν ότι μετέφερε μπανάνες από τον Εκουαδόρ αλλά λόγω της προέλευσης του εμπορεύματος κίνησε τις υποψίες των διωκτικών αρχών.

Πραγματοποιήθηκε έρευνα με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και εντοπίστηκε η ποσότητα της κόκκινης. Στην επιχείρηση συμμετείχαν υπάλληλοι του Λιμενικού Σώματος και του Τελωνεία. Από την προανάκριση προέκυψε η εμπλοκή 8 ατόμων που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί ποσότητες κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για καθ’ επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών. Στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2022, 15:43

Το διαβάσαμε εδώ