«Δεν θέλω να μείνουμε στην Ιστορία όπως ο θρύλος των 300 Σπαρτιατών»

Νέο διάγγελμα σε δραματικούς τόνους, που μετέδωσε το αμερικανικό δίκτυο CNN, απηύθυνε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενώ βρισκόμαστε στην 8η μέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε έτοιμος για απευθείας διαπραγματεύσεις του ιδίου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς ισχυρίστηκε πως είναι «ο μόνος τρόπος να σταματήσει ο πόλεμος». «Αν αυτές οι πράξεις συνεχιστούν, τότε αυτός ο κόσμος θα φτάσει στο τέλος του» τόνισε, απευθύνοντας έκκληση στη Δύση για βοήθεια.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «υπερασπιζόμαστε τη χώρα και τον λαό μας» και κατέστησε σαφές πως «το μόνο που σκεφτόμαστε είναι να προασπίσουμε τη χώρα μας, αυτό είναι το καθήκον μας, αφορά την επιβίωσή μας. Αυτό είναι το διακύβευμα, η επιβίωσή μας».

Εντύπωση προκάλεσε ο παραλληλισμός των γεγονότων που διαδραματίζονται στην Ουκρανία με την αρχαία Σπάρτη και τους 300 πολεμιστές στη Μάχη των Θερμοπυλών: «Υπερασπίζομαι τον λαό και την πατρίδα μου γιατί θέλω να παραμείνουν όχι μόνο στην ιστορία. Δεν θέλω η ιστορία να μας καταγράψει ως έναν θρύλο, όπως αυτό των 300 Σπαρτιατών. Θέλω ειρήνη στη χώρα μου!», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε πως δεν φοβάται να πεθάνει για την ελευθερία των παιδιών του.

Πηγή: lakonikos.gr