Κόλπα για να διατηρείς μαλακά τα ρούχα σου!

Σήμερα, οι περισσότερες από εμάς δεν έχουμε χρόνο να πλένουμε τα αγαπημένα μας ρούχα στο χέρι. Αντιθέτως, βολευόμαστε με το πλυντήριο που πολλές φορές μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητά τους! Επομένως, είναι σημαντικό να έχουμε στα υπόψη μας κάποιες συμβουλές,  ώστε να διατηρούμε πάντα τα ρούχα μας στην κατάσταση που τα αγοράσαμε, αλλά και γιατί όχι, να τα κάνουμε ακόμα πιο μαλακά!

Μαγειρική σόδα
Ένας από τους καλύτερους τρόπους  να διατηρείς τα ρούχα σου μαλακά και απαλά σε κάθε πλύση! Προσθέτοντας δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας κάθε φορά που λειτουργείς το πλυντήριο, προστατεύεις και τον κάδο σου από τη φθορά! Παράλληλα, η μαγειρική σόδα κάνει τα λευκά ρούχα ακόμα πιο λευκά, καταπολεμά τις έντονες μυρωδιές και είναι ιδιαίτερα φιλική στα ευαίσθητα και αλλεργικά δέρματα.

Λευκό ξύδι
Μαζί με το απορρυπαντικό σου μπορείς να προσθέσεις και λίγο λευκό ξύδι κατά την πλύση. Με αυτό τον τρόπο, τα ρούχα σου θα παραμένουν πάντα απαλά και αφράτα! Πρόσεξε όμως να βάζεις μικρή ποσότητα (1-2 κουταλιές της σούπας), αλλιώς κινδυνεύεις να έχεις την μυρωδιά του ξυδιού στα πλυμένα σου ρούχα!

Μαλακτικό μαλλιών
Τι καλύτερο να μαλακώσει τα ρούχα σου από το προϊόν που μαλακώνει ήδη τα μαλλιά σου; Το γνωρίζεις, το εμπιστεύεσαι, το χρησιμοποιείς χρόνια και σου ταιριάζει! Το μαλακτικό μαλλιών περιέχει εκείνα τα συστατικά που θα μαλακώσουν τα ρούχα σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να το προσθέσεις πριν την πλύση στην θήκη του μαλακτικού (ή ακόμα και μαζί με το απορρυπαντικό) και είσαι έτοιμη!

Αλουμινόχαρτο
Και όμως, βάζοντας δύο- τρεις μπάλες αλουμινόχαρτου στο πλυντήριό σου μπορείς να προστατέψεις τα ρούχα πολύ αποτελεσματικά από τον στατικό ηλεκτρισμό, αλλά και να διατηρήσεις την απαλότητά τους! Φτιάχνεις λοιπόν μόνη σου σφιχτές μπαλίτσες από αλουμινόχαρτο, τις τοποθετείς στο πλυντήριο σε βρεγμένα ρούχα και ετοιμάσου για τα πιο μαλακά ρούχα που έχεις δοκιμάσει! Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να φτιάχνεις πριν από κάθε πλύση, γιατί κρατούν για τουλάχιστον 4 μήνες!

Πηγή: lakonikos.gr