Φτιάχνουμε αποκριάτικες μάσκες με ζώα

Δράση κατασκευής αποκριάτικων μασκών με θέμα τα ζώα θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο (5/3) και ώρα 12:00 μμ στη Βαμβακού Λακωνίας.

«Με προβολή εικόνων ταξιδεύουμε στους πολιτισμούς του κόσμου και γνωρίζουμε την ιστορία της μάσκας. Από τη μάσκα του Αγαμέμνονα και του Φαραώ, τα προσωπεία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, τους Μπούλες και Γιαννίτσαροι, τις ινδιάνικες, κινέζικες και βενετσιάνικες μάσκες έως τις ξυλόγλυπτες ζωόμορφες μάσκες που φορούν οι Αφρικανοί στους χορούς τους. Από τι φτιάχνονται όλες αυτές οι μάσκες και τι συμβολίζουν; Το Σάββατο 5 Μαρτίου στις 12:00 μμ θα ανηφορίσουμε στο σχολείο της Βαμβακούς για να ανακαλύψουμε όλα τα παραπάνω», αναφέρει η ομάδα «Vamvakou Revival» (Αναβίωσης Βαμβακούς).

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με αφήγηση παραμυθιών για ελέφαντες, λαγούς, γάτες και σκύλους, «που μας δίνουν έμπνευση, για να κατασκευάσουμε με γυαλιστερά και χρωματιστά υλικά αποκριάτικες μάσκες με ζώα», όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Το εργαστήρι είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τα στοιχεία τους και του παιδιού τους μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Για την συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Για την είσοδο στον χώρο της δράσης απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Για παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών χρειάζεται αρνητικό ημερήσιο self-test και για ανήλικους από 13-17 ετών αρνητικό PCR ή rapid test (που διενεργείται εντός των τελευταίων 72 ή 24 ωρών, αντίστοιχα).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 25 και πλέον ετών

Πηγή: lakonikos.gr